Szekeres Viktor

Amerika még ennyi gigasikert sosem produkált

A 2012-es év a hatalmas kaszálások éve volt Amerikában. Az ottani mozis történelemben még sosem fordult elő, hogy öt film 300 millió dolláros bevételt érjen el. S közülük csak kettő 3D-s.

Igaz csak nagy nehézségek árán, de pár napja végül elérte Amerikában a 300 millió dolláros bevételi álomhatárt A hobbit: Váratlan utazás című fantasy is. Ez pedig azt jelenti, hogy az amerikai mozis történelemben először fordult elő, hogy egy naptári évben öt olyan filmet láthatott a közönség, mely legalább 300 millió dollárt kaszált a jegypénztáraknál.

Az Amerikán kívül 656 milliós bevételig jutó Hobbit-film mellett a tavalyi 300 milliósok klubjának olyan tagjai vannak, mint a 007 - Skyfall, mely 200 millió dollárba került és már 303 milliós bevételnél tart (+ 797 milliót szedett össze Amerikán kívül), a 78 milliós költségvetésből 408 milliós amerikai bevételig jutó Az éhezők viadala (Amerikán kívül 278,5 millió dollárig jutott el), a 250 milliós büdzséből 448 millióig jutó A sötét lovag: Felemelkedés (Amerikán kívül 633 millió dollár folyt be), valamint A bosszúállók, mely 220 millió dollárból készült és hazájában 623, a többi országban pedig 888 millió dollárt kaszált.

Egyébként nem sokon múlott, hogy hat tagú legyen a 300 milliósok klubja, hiszen az ötödik Alkonyat-film jelenleg 292 millió dolláros bevételnél jár Amerikában, azonban már nincs esélye komolyabban gyarapodni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    "Az ottani mozis történelemben még sosem fordult elő, hogy három film 300 millió dolláros bevételt érjen el."

    "Ez pedig azt jelenti, hogy az amerikai mozis történelemben először fordult elő, hogy egy naptári évben öt olyan filmet láthatott a közönség, mely legalább 300 millió dollárt kaszált a jegypénztáraknál."