Szekeres Viktor

A Die Hard 5 az amerikai nézőket sem nagyon érdekelte

Amerikát még annyira sem érdekelte az ötödik Die Hard, mint a negyedik rész, pedig a premier napján még úgy tűnt, hogy sikeresebb lesz Bruce Willis Magyarországon forgatott akciófilmje.

A premier napján még úgy tűnt, hogy az amerikai közönség fittyet fog hányni az ötödik Die Hard-mozi, a Die Hard - Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard) negatív kritikáira, azonban összességében az akciófilm hétvégi teljesítménye kellemetlen meglepetést jelentett. Persze az első helyet még így is megcsípte az amerikai mozis toplistán, azonban a péntektől vasárnapig gyűjtött 25 millió dollár nem túl nagy összeg - főleg egy ekkora formátumú filmhez képest.

A bevételi szempontból Amerikában ugyancsak csalódást jelentő negyedik rész például még szerdai premierrel is erősebb, 33 millió dolláros nyitóhétvégét produkált 2007-ben, de pontosan egy évvel ezelőtt például a Védhetetlen című Denzel Washington-akciófilm 40 milliós nyitánya után második hetében ért el majdnem 24 milliós teljesítményt, ami azt is előrevetíti, hogy a Die Hard 5 alul fogja múlni a negyedik epizód 134 milliós amerikai bevételét.

Nemzetközileg korrekt startot mondhat magáénak a film, hiszen eddig 80 millió dollár folyt be Amerikán kívül a mozik kasszájába - a gyártó célja minden bizonnyal a negyedik rész 249 milliós nemzetközi teljesítményének lepipálása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #6
    Igen engem pont a 4 tart vissza ennek megnézésétől. Azt moziban néztem - kár volt. Erre el sem mertem menni, nehogy megint csalódjak. Majd megnézem itthon.
  • hunwhite #5
    Nekem a IV. igenis tetszett, de ez nem fogott meg. Szerintem utoljára láttam. Nem fgom többé megnézni....nagyon sekélyesre sikerült..
  • zetortraktor #4
    Van egy olyan érzésem, hogy aki fikázza az 5-öt, az nem csak azért, mert "nem Die Hard". Felőlem ne legyen az, csak legyen jó. De ez nem volt túl jó.

    Egyébként már a negyedik rész sem Die Hard volt. Sőt, a harmadik rész sem Die Hard volt - ott nem is titkolták, hogy előkapták a Simons Says forgatókönyvét és elnevezték John McClane-nek a főhőst, mert nem akartak forgatókönyvvel szenvedni. Szóval szerintem eleve nincs olyan, hogy "Die Hard-film", vagy Die Hard-DNS, hiszen az eddigi 5-ből legalább 3 nem olyan volt.
  • Wittgen #3
    Szerintem a 4. rész is oltári jó film, az első 3-nál nem jobb de a hasonszőrű akciófilmeket lekörözi. Az ötödik rész is tetszett, csak nem Die Hard-ként kell kezelni, hanem sima non-stop akciófilmként, amiben Bruce és egy csomó noname emberke szerepel.
  • zetortraktor #2
    Mert mi köze is a negyedik résznek az ötödikhez? Ha az gagyi, akkor ez sem érdekel? És ha sikeresebb lesz, akkor mi van az elméleteddel?
  • tomboy013 #1
    A gagyi 4. rész után nem csoda hogy nem érdekelte az embereket az 5. rész. Bár szerintem az előzetes hangulatosra sikerült, valahogy megvolt a Die hardos feelingje. A filmet még nem láttam, de az eddigi vélemények alapján nem sikerülhetett túl jóra.