Szekeres Viktor

Atlantiszról készült rejtélyekkel teli tévésorozat

Sokan szomorkodtak tavaly, amikor az angol BBC bejelentette, hogy befejezi a Merlin kalandjai című fantasy sorozatot, de talán annak örülni fognak, hogy a széria egyik írója új fantasy projekttel tér vissza.

Új szombat esti tévésorozatot tervez indítani az angol BBC csatorna. Az elmúlt években a BBC a Ki vagy, Doki? (Doctor Who) és a Merlin kalandjai epizódjaival ültette le képernyői elé a szombat kora esténként szórakozni vágyó fiatalokat, azonban az Arthur királyos mondakör köré épített fantasy széria az 5. szezonjával befejeződött. A csatornának így új ifjúsági szériát kellett találnia, s pár hónap keresgélést követően ki is választották az Atlantis című projektet.

Az Atlantist Howard Overman jegyzi, aki amellett, hogy a kultikus népszerűségnek örvendő Kívülállókat készítette, a Merlin íróstábjának is tagja volt a kezdetektől egészen az utolsó szezonig. A tervek szerint az Atlantis, akárcsak a Merlin évadonként 13 epizódot fog tartalmazni, a története pedig a görög mitológiára fog alapozni, no meg persze Atlantisz városára, melybe a sorozat elején egy ifjú kalandor érkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lambda5 #3
    "Szerintem, az Stargate: Atlantisz-t aligha tudnák felül múlni, mert az alap ötlet igen jó volt..."
  • boond #2
    Nem arról van szó, hogy "Merlinéké", ahogy fogalmazol Atlantisz, hanem arról, hogy az Alteraiaké, akiket a tejútrendszerben egyszerűen csak Ősökként ismertek. Ennek a népnek volt tagja A később Merlinként is tevékenykedő ős.

    A Merlint nem láttam, de valószínűsítem a sorozat a fő vonalú történelem mellett haladt, így gondolom Atlantisznál sem lesz sokkal másképp...

    Alapvető probléma az, hogy Atlantisz, jóval a Görög kultúra előtt létezett...

    Szerintem, az Stargate: Atlantisz-t aligha tudnák felül múlni, mert az alap ötlet igen jó volt...
  • xido #1
    Na erre kíváncsi leszek...Saját idejébe tett kosztümös lesz-e,némi misztikus steam punk vonallal,hogy bemutassa,koránál jóval előbbre jártak technikailag..vagy a Pegazus galaxisban lesznek?:)
    Meg ógörög...ehh..poén lett volna Merlinéket átvinni,elvégre MGM szerint ővék volt Atlantisz:)..Itt akkor most Zeuszozni fognak végig?:)