SG.hu

30 millió forintos bírság a MinDigTV reklámokért

A Gazdasági Versenyhivatal 30 millió forint bírságot szabott ki az Antenna Hungáriára, mert megtevévesztőek voltak a MinDigTV Extra csomagokat népszerűsítő kommunikációs kampányok.

A vállakozás a MinDigTV Extra szolgáltatási csomagokat (Alapcsomag, Családi csomag, HBO programcsomag) három kampányban népszerűsítette, többféle kommunikációs eszközt alkalmazva (például televíziós reklám, rádió reklám, saját honlap, plakát, szórólap stb.). A kiadott közlemény szerint az eljárás alá vont egyes reklámjaiban a fogyasztók valótlan információkat kaptak az általuk fizetendő költségekről, mivel több hirdetésben nem szerepelt az a fontos információ, hogy a kínált kedvezményes ár a hűségidőnek csak az első néhány hónapjában fizetendő összeg.

Egyes reklámokban megjelent üzenet ezen kívül azt a benyomást kelthette a fogyasztóban, hogy a szerződéskötést követően csak a kedvezményes havidíjat kell havonta kifizetnie, emellett más fizetési kötelezettség nem terheli. Ez azonban nem volt igaz, mert a jelentősebb mértékű aktiválási díjat is fizetni kellett, illetve a fogyasztónak a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges dekódert vagy CA modult kellett vásárolnia, amely tény szintén nem szerepelt a ájékoztatásokban.

A fenti jogsértés elkövetése miatt a GVH 30.000.000 Ft bírságot szabott ki az ANTENNA HUNGÁRIA Zrt.-re.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lambda5 #1
    Kevés...
    ( Attól tartok, hogy még nagyon sok szolgáltatóra ki lehetne szabni hasonló nagyságrendű bírságot a Fogyasztók Szándékos Megtévesztése és Tisztességtelen Üzleti Magatartás miatt... )