Szekeres Viktor

Schwarzenegger itthon is simán megbukott

Itthon is csúnyán leszerepelt az Erőnek erejével. Arnold Schwarzenegger visszatérésénél még egy német animációs film is több nézőt érdekelt, így az akciómozi csak a negyedik helyen startolt itthon.

Megnézted az Erőnek erejévelt moziban?
  • Naná!
  • Dehogyis.
  • Inkább letöltöttem.
Nem történt meglepetés hétvégén, az Erőnek erejével című Arnold Schwarzenegger-film Amerika után itthon sem érdekelt túl sok embert. Az idős akciósztár visszatéréseként beharangozott akciófilmet mindössze 12 086 nézték meg Magyarországon csütörtöktől vasárnapig, pedig 39 moziban is látható volt. Ez mozinként átlagosan 310 nézőt jelent a négy napra lebontva, amelynél nem egy budapesti moziterem eleve nagyobb befogadó képességű. (Tovább bontogatva az előző szám 77 napi nézőt jelent átlagosan mozinként, vagyis alig 15 mozizót előadásonként.)

Ezzel a teljesítménnyel az Erőnek erejével mindössze a negyedik helyet szerezte meg a hazai hétvégi mozis toplistán. Az első még mindig a Django elszabadult, melyet hétvégén 36 ezren látták, így már 100 ezer fölött jár. A második helyet egy német animációs film, az Egyesült állatok szerezte meg 25 moziban 13 158 nézővel, a harmadik pedig a Denzel Washington-féle Kényszerleszállás lett, mely 12 176 nézővel éppen csak felülmúlta az Erőnek erejévelt, azonban ezt a filmet csak 24 multiplexben lehetett megnézni itthon. Nem sokon múlott egyébként, hogy a heti negyedik újonc, az Anna Karenina is elkapja Schwarzeneggert, a filmet 10 494-en látták 29 vásznon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jawarider2 #8
    Fiatal vagyok , de erre ülök be az Alkonyat, meg a Hobbit helyett.
  • Zombee #7
    Attól, hogy az animációs filmekben nem játszanak színészek személyesen, bőven van mit fizetni. Pl. a szinkronhoz hangjukat adó sztárokat, a rendezőt, animátorokat... a végösszeg ugyanannyi lesz, mint egy élőszereplős filmnél. És egyébként sem ellenfél egy animációs film egy akciónak, teljesen más a célközönség.
    Miből gondolod, hogy Schwarzenegger öreg már ehhez? Az előzetes alapján nem úgy tűnik.
    A bukást pedig pontosan egy szempontból kell nézni: bevétel/kiadás oldalról. Ha egy film többet hoz, mint amennyibe kerül, akkor az nyereséges, ha kevesebbet, akkor bukott. Ha sokkal többet, akkor meg siker, a kritika, közönségreakció másodlagos, a folytatás többnyire garantált.
  • kalapos01 #6
    Nem kell sok összetevőt keresni. A közönséget nem érdekelte a film. Ennyi. Más filmek jobban érdekelték.

    (Az animációkat minek belekeverni. Egy animációs fim 150-200 millió dollár. Ez 20 vagy 30 millió.)
  • garadas20 #5
    Elég érdekesen fogalmaznak a cikk írók, mondjuk még nem láttam a filmet, de szerintem megnézem valamikor, ha lesz időm rá. A film sikerének és bukásának meg több összetevője van és több szempontból érdemes nézni nem csak bevétel generálás szempontjából. A filmeknek amúgy se tesz jót az, hogy van torrent és vannak játékok, mert több területre viszik szét a potenciális nézőket. A filmeseknek a 3ds animációs filmek tesznek be a leginkább, mert csak azokat kell megfizetni, akik az animációt megcsinálják, megjegyzem az se kis munka, de nem kell kiperkálni külön összegeket a színészek fizetése és egyéb bónuszok gyanánt. Swarzinak csak annyi a pechje, hogy már öreg és ő már kevésbé lesz alkalmas akció szerepek eljátszására, ezen kívül pár filmbeli szereplését leszámítva nincs rossz benyomásom róla.
  • Atyuska #4
    Kétségtelen, hogy nem egy mega produkció, már csak a költségvetésből és a stábtagokból itélve is.
    Moziba láttam, s azt kaptam amire számítottam: könnyed kikapcsolódást!
    Sajna meglátszik a filmen az alacsony költségvetés, a mexikói stáb, de ettől még igazi Swarczi filmet kapunk, s ahhoz képest, hogy miből hozták össze, kihozták a maximumot.
    Élvezhető, jó poénokkal és szereplőkkel, de azért még egy kőr ráfért volna a forgatókönyv javitókra.
    Megérte megnézni, még akkor is, ha nem egy "John Rambo", de valószínüleg inkább a jegyet sokan a torrent boltba fogják megvenni rá.
  • Wittgen #3
    Nekem tetszett a film, volt benne pár jó poén, meg Swarczi figurája sem fiatal/középkorú emberre volt írva. Az akciók jófélék voltak, a látvány is korrekt, csak a sztori nem jött be annyira. hétvégi kikapcsolódásnak megtette.

    Viszont sajnos nem sikerült az a szintet hozni, amit Sly letett a John Rambo-val.
  • nessboth #2
    Szerintem nagyszabásúbb filmmel kellett volna visszatérnie, nem egy olyannal, amit otthon az RTL-en szombat este is simán meg lehet nézni.
  • endrev #1
    Épp nincs pénzem mozira. Ez miért nincs a választható feleletek között?