Szekeres Viktor

Több hazai csatorna kapott büntetést túl hangos reklámokért

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kíméletlen volt három, túl hangos reklámokat adó tévécsatornával szemben és kőkemény bírságot szabott ki a törvény betűi ellen vétkezőkre.

Nem lehet azt mondani, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ne próbálná meg minden eszközzel betartatni a törvényt, hiszen a reklámok sugárzásának mikéntjére vonatkozó passzusok megsértéséért a TV2, az M2 és a Duna Televízió is büntetést kapott a hivatalos szervtől. Az NMHH összesen 230 ezer forintnyi bírságot osztott ki, amiből az M2 100 ezer, a Duna Tv 90 ezer, míg a TV2 40 ezer forinttal részesült.

Az új médiatörvény szerint ugyanis a reklámok már nem lehetnek hangosabbak az előttük látott, illetve utánuk következő műsorszámoknál - a jogszabály pedig lehetővé teszi ezen jogsértések pénzügyi szankcionálását is: ezúttal három tévécsatorna fizethet pénzbüntetést a hangos hirdetések miatt. A teljes képhez persze hozzátartozik, hogy az NMHH a jelentősebb nézőtáborral rendelkező, magyar joghatóság alá tartozó médiaszolgáltató reklámjait vizsgálta, vagyis az M1-et, az M2-t, a Duna Televíziót, a RTL Klubot és a TV2-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hunwhite #9
    Felháborító, hogy ennyire nevetséges összegekkel büntetik őket! Ma-holnap egy gyorshajtási bírság is több.....
  • Stefling #8
    Engem is nagyon idegesít, hogy a film halk, a reklám meg bömböl mint a hülye, keményebben kellene az ilyet büntetni szerintem! Mert ezek nekik csak fillérek. Másrészt az rtl csodálkozom, hogy nem kapott büntit, pedig náluk is elég gyakori a dolog. :S
  • Griphons #7
    Ennél még az artisjus is több pénzt követel egyetlen illegálisan letöltött mp3-ért a 12 éves Pistukától...
    "Nem lehet azt mondani, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ne próbálná meg minden eszközzel betartatni a törvényt..."
    Aha... azért én mondanám. Egyébként van még pár mocskos adó, akiknek a reklámjától hangos a társasház, mint a tv6 pölö.
    Szabjanak ki 100szor ennyit, vagy kapcsolják le őket napokra, azt majd megérzik.
  • Frank99 #6
    kevés.

    azonnal a kapcsolóért nyúlok minden csatornánál, ha meglátom, hogy eltűnik a jel a sarokból.

    Én odatenném a 10 millát bírságnak. Majd megtanulnák. Többek között ezért (sem) nézek lassan tévét.
    És sokan az ismerőseim közül.
  • Atyuska #5
    Aprópénzek ezek a büntetések a TV-s cégeknek, ennek semmi elrettető erejük nincs.
    A legnagyobb baj nem is a hangerő mértékével van, mert azt már betartják, hanem az un. Loudness, azaz hangosság érték az, amire a legtöbb reklámban nem figyelnek. Egyrészt mert csak egyetlen egy plugin képes ennek a figyelésére, másrészt ez is csak mutatja és ne mbefolyásolja az értéket.
    ui.A Loudness az az érték, ami a hangosság érzet mérésére vonatkozik. Attól hogy egy reklámnak a hangereje nem lépi túl az előírtat, lehet olyan érzetünk, hogy üvölt, mivel pl. egy filnek a hangerő érezete alapvetően alacsonyabb érték, míg egy kvázi egyforma hangerővel "végigordított" reklámszöveg hangosabbnak túnik.
  • thrawnguru #4
    Bele fognak rokkanni ebbe a hatalmas büntetésbe, nem kéne mérsékelni kicsit? Még a végén csőd lesz... :/
  • Zombee #3
    A reklámbevételekhez viszonyítva nevetséges, ez nem fogja elrettenteni ezeket a vadbarmokat. A VV/BB stb. is ezért szegte meg mindig a médiatörvényt, mert megérte pénzbüntetéssel, elsötétítéssel együtt is.
  • Vogel #2
    Most a csiga tévét 40ezerre büntették? Igen komoly tétel, a portás kihajtja mellényzsebből ezt az összeget.
  • PetiX87 #1
    Hat ezt azert nem neveznem kokemenynek.