Szekeres Viktor

Mégsem lesz GLaDOS az óriásrobotos scifiben

GLaDOS jelenléte a Tűzgyűrű előzetesében kedves kacsintás volt, semmi több, árulta el Guillermo del Toro, aki azt is elmondta, hogy a mesterséges intelligencia hangja a filmben másmilyen lesz.

Pár hete került fel a netre Guillermo del Toro új filmjének, a Tűzgyűrűnek (Pacific Rim) az első előzetese, melyben a videójátékok ismerői meglepve fedezték fel a Portalból ismert GLaDOS hangját. A rendező egy, a Toronto Sunnak adott interjújában elmondta, hogy nagy Portal-rajongóként az ő ötlete volt, hogy Ellen McLain hangja legyen hallható a trailerben, s meg is kapta az engedélyt erre a Valve-tól.

Azonban aki arra számított, hogy a film történetébe valahogy bevonásra kerül GLaDOS, vagy akár McLain hangját fogja viszont hallani, annak lelkesedését is lelohasztotta del Toro, ugyanis mindezt csak afféle kacsintásként kell felfogni, nem ő akarja elpusztítani az emberiséget, ráadásul a traileres hangon is változtatni fognak, s az AI végső verziója már nem fog annyira hasonlítani a Portalban hallható orgánumhoz. Persze mindez a hazai nézők zömét valószínűleg nem fogja érinteni, hiszen itthon a legtöbben szinkronnal nézik meg a filmet a moziban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vg #4
    Az újabb Alternate CES előzetesben is GLaDOS hangja van. "Gypsy danger"...
  • loky #3
    GLaDOS hangja, csak azok számára élvezetes, akik ismerik/játszották a Portal-t. Amúgy rendkívül röhejes hang. Mi egyetemen szórakoztunk azzal, hogy egyszerű szövegfelolvasó programba töltöttük be a kurzusokat és úgy hallgattunk, közben akkorákat röhögtük, hogy az ritkaság... :)
    Persze ez magánvélemény... elhiszem, hogy van aki csak a GLaDOS hangja miatt nézte (volna) meg a filmet... :)
  • cS6Szi #2
    A trailer egyetlen pozitívuma GLaDOS hangja volt. Ezek után nem valószínű, hogy egyáltalán megnézem a filmet.
  • endrev #1
    Itt a komputerhangszerű hangra utal a cikk? (Nem játszottam a Portallal.) Mert az elég nevetségesre sikerült, örülnék, ha végül nem olyan hangot használnának, hanem kicsit kevésbé röhögavakbelemeset.