Szekeres Viktor

Ilyen sikeres éve még sosem volt a mozinak

A csodálatos pókember nem került be az év öt legsikeresebb filmje közé Amerikában, azonban a moziba járási kedv a topon maradt, 2012 rekordot is döntött.

Csütörtökön az ide amerikai mozis bevételek elérték a 10,6 milliárd dollárt, s ezzel meg is haladták a 2009-es rekordév 10,58 milliárd dolláros összbevételét. Ez ráadásul azt is jelenti, hogy ma éjszakáig még nőni fognak a bevételek, így várhatóan a számláló 10,8 milliárd dollár környékén fog megállni. (A bevételek nem az idei filmek összbevételeire vonatkoznak, hanem a 2012-ben termelt bevételekre, azaz a tavalyi filmek idén produkált dollárjaira is.)

Az idei amerikai bevételi lista élén természetesen A bosszúállók található 623,4 millió dollárral, melyet A sötét lovag: Felemelkedés követ 448,1 millióval. A két papírformát követő két helyezett nagy meglepetést okozott azzal, hogy ilyen előkelő pozíciót ért el: Az éhezők viadaláról van szó (408 millió), valamint a 007 - Skyfallról (285 millió). Az ötös toplistát az Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. része (283,7 millió) teszi teljessé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #8
    Minőségi filmeket kell csinálni és arra beülnek az emberek. Szarokat meg csak dvdre-blurayre. És nem kell siránkozni.
  • kalapos01 #7
    Az a gáz, hogy a torrentezőket az ilyen tirpák, iqnulla vadbarmokkal azonosítják, az ilyeneket idézik és azt hiszik, hogy mindenki ilyen korlátolt szürkeállományú.

    Milyen ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki azért lássa igazolva a torrentezést, mert sikeres az, amit "ellop"? Ez rohadtul nem úgy működik, hogy ha valaki gazdag, akkor attól már el lehet lopni, aki szegény, attól meg nem. (Oké, biztos van IQbajnok, aki így gondolkodik.) Ha csökken a bevétel, akkor is csökken, ha nagy. Mert egyébként lehetne még nagyobb. Csak azért, mert vannak emberek, akik kifizetik a jegyet, te máris igazolva érzed magad? Ha mások "tartanak el", akkor oké? (Jé, ez mintha ismerős lenne bizonyos társadalmi tényezőkből itthon.) Ha nem lennének sikeresek, akkor nem ér letölteni? Ha van siker, ha nincs siker, a letöltést ugyanúgy opció, nem csak akkor igazolható, ha van miből elvenni...

    (És persze ez bevétel, és nem profit. Ami persze, ahogy Zombee írja szinte mindig adott, de sosem mindegy, hogy mennyi idő alatt és mennyi. Egy cég sem azért működik, hogy éppen csak nyereséges legyen. A cél a minél nagyobb profit.)
  • Zombee #6
    Ne legyünk naivak, 1-2 orbitális bukástól eltekintve megtérülnek a filmek. Ha nem így lenne, senki sem forgatna, Hollywood nem jótékonysági intézmény.
  • Meridian #5
    akkor ebből még lejön az ÁFA (ott hol van ilyesmi), meg a moziterem része/haszna, akkor egyes filmek nem is annyira "jövedelmezők"... bár persze tudni kelene hogy a későbbi dvd/BD és egyebek mennyit hoznaka konyhára.
  • WoodrowWilson #4
    A teljes jegyár.
  • Meridian #3
    És ez csak a mozis bevétel, csak amerikában... pl a Skyfall több, mint 1 milliárd dollárt hozott csak a mozikból, később még ott lesz a DVD/Bluray forgalmazás, majd még később (pár év múlva) a TV-s licence-k díjai is.
    Egyébként ez a bevétel mit jelent? A mozijegyek teljes értéke, vagy a mozijegy árából az a rész, amit a forgalmazót (kiadó studiót) illet meg?
  • Darth Sith #2
    ebből is azt fogják majd kihozni, hogy ha nem lennének torrentezők, akkor tuti, hogy ennek a 2000000xorosa lenne a bevétel
  • Gipsz75 #1
    Pfúúúúj, mocskos torrentezők, most nem ugatnak az "ingyenélő" artisjus meg társai ???