Szekeres Viktor

Leleplező videó A bosszúállók fő trükkfelvételéről

Az álarcos szuperhősökkel és földönkívüli ellenségekkel operáló filmekben a legnagyobb csatákat is könnyedén meg lehet oldani számítógépes segítséggel, erről tanúskodik A bosszúállók új videója.

Többek között a nemrég a Disney tulajdonában kerülő Industrial Light & Magic felelt A bosszúállók (The Avengers) című Joss Whedon-film számítógépes trükkjeiért, s ma az ILM felpakolt a YouTube-ra egy videót, melyben a számítógépek által generált látványért felelős szakemberek arról mesélnek, miképpen készült el a film egyik legbonyolultabb jelenete. Természetesen arról a nagyon hosszú snittről van szó, amikor New York fölött száguld a kamera, s közben látjuk, miképpen harcol Vasember, Amerika kapitány, Thor, Hulk, Sólyomszem és Fekete Özvegy.


A videóból kiderül, hogy szinte a teljes jelenet animált volt, s elkészítése hatalmas mennyiségű előkészületet igényelt, mind a készítők, mind a színészek részéről - akár azt is mondhatnánk, hogy látványosan vékonyodik a válasz vonal az élőszereplős és animált filmek között, már ha eltekintünk a "beszélgetős" részektől. A címmel egyelőre még nem rendelkező második részben minden bizonnyal még több, szinte teljes egészében számítógép által generált akciójelenetet láthatunk, de erről csak 2015. májusában bizonyosodhatunk meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #8
    Gondolom arra értették hogy minél nagyobb a csata, annál kevésbé kell részletes modellt csinálni, mert úgy sem fogod látni, az animációk beállítása meg ahhoz képest lehet könnyebb hiszen néha csak időben kell elcsúsztatni azokat. Lásd a Gyűrűkúra elfes felütünk a karddal a sorban egymás után jelenetet.
  • Atyuska #7
    "Az álarcos szuperhősökkel és földönkívüli ellenségekkel operáló filmekben a legnagyobb csatákat is könnyedén meg lehet oldani számítógépes segítséggel, erről tanúskodik A bosszúállók új videója." - Ezek szerint Thor filme(kre) és a Hulk-okra ez nem igaz!
  • Atyuska #6
    Hú, én azt hittem, hogy élőszereplős a Bosszúállók !
    Tényleg nem lőttek lézerrel és nem repültek a város felett idegen civilizációjú űrhajók?
  • Etinger #5
    +1 :D
  • Archenemy #4
    én már a moziban is felálltam a székre, és onnan kiabáltam a többi embernek, hogy amit látnak, az trükkfelvétel ám!
  • Zombee #2
    Hol itt a leleplezés? Leleplezés akkor lenne, ha mindenki azt hinné, igazi, amit lát, és kiderülne utána, hogy csak CGI volt. De a Bosszúállók esetében ilyet senki sem gondolt.