Szekeres Viktor

Az RTL Klub mutatja be a magyarok meghódítójáról szóló tévésorozatot

Az RTL Klub egy látványgazdag, kosztümös török sorozattal, a Szulejmánnal kezdi a 2013-as évet. A széria jelen állás szerint szerdánként lesz látható jó pár héten át.

Január 9-én 21:20-tól a számos európai országban nagy sikerrel vetített Szulejmánnal jelentkezik az RTL Klub. A szerda esti sorozat már számos országban aratott nagy sikert; Bulgáriában, Horvátországban, Romániában és Görögországban egyaránt nagy érdeklődés kísérte. A történelmi hitelességet sem nélkülöző török széria a politikai cselszövések és szerelmi intrikák tekintetében is felveszi a versenyt bármely amerikai vagy angol produkcióval.


A 2011-ben készült sorozat alaptörténete szerint Szulejmán, a török birodalom fiatal uralkodója a világ meghódítására készül, ám hódító hadjárata nem indulhat zökkenőmentesen. Seregét már javában készíti a hadjáratra, mikor hírül kapja, hogy a keleti gyarmatoknál lázadások törnek ki, így a nyugati hadjárattal várnia kell, hiszen először keleten kell rendet tennie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    A magyar történelmi források is mindig túlerőről számolnak be :).
    Pl. az 1552 egri ostromról a mai napig is többféle számok vannak a neten, láttam 60-70 ezres török sereget, 50-100-at, de rémlik olyan cikk is, amiben csak 30-40 ezres létszámot írnak. Az Egri csillagokból nekem 100 ezer rémlik, az szinte biztosan nem igaz. Persze az érdemeket nem csökkenti, kb. 2000 embernek a 30000 ezres túlerővel szemben helytállni is emberfeletti teljesítmény, úgy is, hogy a közelgő tél miatt a törökök feladták az ostromot - miután közel másfél hónap alatt sem sikerült elfoglalni.
  • kisokka #3
    Vallószínűlegesen
    Egyszer kíváncsiságból felkerestem török netes oldalakat, amik a korabeli csatákkal foglalkoztak(hozzáteszem, ez nem volt valami könnyű, főleg úgy, hogy egy szót se tudok törökül). Iszonyatosan durva számokkal beszélnek a törökök, általában többszörös túlerőről számolnak be, amit nekik le kellett győzni és hasonló apróságok, jókat derültem rajta
  • Zoltan21 #2
    "A történelmi hűséget melyik oldalról nem fogja nélkülözni?"
    Szerintem a magyar oldalról :D
  • kisokka #1
    A történelmi hűséget melyik oldalról nem fogja nélkülözni?
    Mondjuk részemről tökmindegy, szappanoperákat nem nézek, így annyit hazudnak benne, amennyit akarnak