Szekeres Viktor

A legtöbbet kereső hollywoodi filmes vonul A hobbit 2 ellen

Tavaly majdnem 200 millió dollárt vágott zsebre Tyler Perry, aki jövőre egyik új filmjével Peter Jackson új Hobbit-mozija ellen vonul. Merész húzásnak tűnik.

A Lionsgate bejelentette, hogy Tyler Perry legújabb rendezését, a Tyler Perry's A Madea Christmast 2013. december 13-án fogják bemutatni az amerikai mozikban. Ez azt is jelenti, hogy míg idén egy másik filmet sem mertek azon a napon bemutatni, amikor Peter Jackson Hobbit-filmje is mozikba kerül, jövőre A hobbit: Smaug pusztaságának (The Hobbit: The Desolation of Smaug) valamilyen szinten egy konkurenciával is meg kell küzdenie a dollárokért.


Persze Perry filmje és a fantasy elvileg teljesen más célközönségre van szabva, azonban nem szabad figyelmen hagyni, hogy a rendező részéről Madea karakterének szerepeltetése mindig jókora közönséget szokott vonzani a bemutatók hétvégéjén. A 2006-os Tyler Perry's Madea's Family Reunion 30, a 2009-es Tyler Perry's Madea Goes to Jail 41, míg a tavalyi és az idei Tyler Perry's Madea's Big Happy Family és Tyler Perry's Madea's Witness Protection 25-25 millió dolláros első hétvégét produkált, ami a 10-20 milliós gyártási költséghez képest nagyszerűnek mondható.

A Tyler Perry's A Madea Christmasnek még nincs meg a szereposztása, de a története természetesen ismert, hiszen akárcsak a író/rendező/producer/főszereplő többi Madea-filmje, ez is Perry korábbi színdarabjára épül. Filmjeivel, sorozataival és színdarabjaival Hollywood tavaly és idén is legtöbbet kereső filmese szokás szerint egy második rendezéssel is jelentkezni fog 2013-ban, ez a Tyler Perry's Temptation: Confessions of a Marriage Counselor lesz, mely március 29-től lesz látható Amerikában. (Arról nem is beszélve, hogy az OWN csatorna két új tévésorozatot is berendelt tőle a következő naptári évre.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    A két film nemigen veszélyezteti egymást, másrészt a Madea akkor is nyereséges lesz, ha a nyitó hétvégén nem 40, hanem csak 20-30 millió jön be. A hobbit esetében már bajok lehetnek, hiába lesz anyagilag sikeres most, az érdeklődés eleve kisebb, mint a Gyűrűk ura iránt, sokan olyanra számítanak, ők csalódnak is, ráadásul eleve nem annyira ismert a regény, mint a kvázi folytatása. Simán megeshet, hogy úgy jár, mint a Titánok harca. De egy újabb fos Madea filmnek nincsenek ilyen gondjai, kevés pénzből készülnek.