Szekeres Viktor

Ki akarják csinálni a Riddicket?

Végre kiderült, hogy mikor mutatják be Amerikában a Riddicket. Üröm viszont az örömben, hogy éppen azon a hétvégén lesz látható a film, amikor a legkevesebben mennek moziba.

A jó hír, hogy a Universal kitűzte a Riddick című scifi amerikai premierdátumát - a rossz hír, hogy 2013. szeptember hatodikán fogják bemutatni a filmet. Minket ez a premierdátum közvetlenül nem biztos, hogy érint, mert egy korábbi hírből az derült ki, hogy Franciaországban már nyáron látható lesz David Twohy scifije, ami azt is jelentheti, hogy hozzánk is elérhet korább. Azonban a film amerikai szereplésére (és esetleges sikerére, valamint további részeire) minden bizonnyal erős hatással lesz az, hogy szeptember első hétvégéjén kerül mozikba.

Nem is az tűnik problémának, hogy a Riddick kimarad a nyári főszezonból, hanem az, hogy a Universal az év leggyengébb hétvégéjén fogja bemutatni. A múlt adatai alapján ugyanis megállapítható, hogy Ameirkában, ha "el akarnak temetni" egy filmet, akkor vagy szeptember elejére, a Labor Day utáni hétvégére teszik, amikor kezdődik az NFL-szezon és a tanítás, vagy pedig december elejére, a Hálaadás utáni hétvégére.

A Riddick-nek tehát ez a hírhedt, Labor Day utáni hétvége jutott. Idén ezen a hétvégén a legnézettebb 12 film mindössze 51,9 millió dollár bevételt hozott, ami 37%-kal volt alacsonyabb az év addigi leggyengébb hétvégéjének teljesítményétől - és négy év óta először nem volt egyetlen film sem, amely 10 millió dollár fölött termelt volna. Az ekkor bemutatkozó premierfilmek esetében pedig egyenesen "elvárás" a gyenge start, idén például a Lopott szavak és Az igazság nyomában hasalt el ekkor, de egyébként még a 10 milliós nyitány is szinte csodaszámban szokott menni az újoncok között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #2
    En tuti megnezem moziban....
  • Zombee #1
    Ki az, aki többet várt egy Lopott szavak jellegű filmtől? Romantikus dráma csupa olyan színésszel, akik nem vonzzák a nézőket pusztán a nevükkel. A Riddicknek egyébként is jó esélye van az anyagi bukásra, hiába hozott kétszer annyi pénzt a második rész, ha a költségvetése is elszállt. Mondjuk nem értem, hogy ha egy 23 milliós film viszonylag sikeres lesz (53-at hoz), akkor mi viszi rá az alkotókat, hogy belefektessenek kétszer annyit, mint amennyi az első film bruttó bevétele volt? Az első részhez mérten így is nagyon szépen teljesített, csak hát az a fránya költségvetés... azt már a forgatáson megbuktatták.

    Amúgy tegyük fel, hogy valóban szarul nyit az új Riddick azon a hétvégén, mi gátolja meg az embereket, hogy aki nem látta az első hétvégén, megnézze hétközben, vagy a következő hétvégén, vagy...