Szekeres Viktor

Már megint kavar a TV2

Ismét összezavarja a sorozatrajongókat a TV2. Szériákat vesz le a képernyőről, pakol át, indít újra. Megint Columbót, Rexet és Chuck Norrist nézhetünk.

Új sorozatok vagy régiek?
  • Újak, a, régieket már láttam.
  • Régiek. Mindegyik új gagyi.
Egy, csak egy legény van talpon a vidéken a TV2 sorozatai közül, mégpedig a 10. szezonjában is magasan Amerika legnézettebb sorozatának számító NCIS. És mindezt úgy lehet kijelenteni, hogy sokszor még az NCIS sem képes megverni az RTL Klub ellene küldött szériáját, a Dr. Csontot. Utóbbi főleg a kereskedelmi korosztályban erősebb, de a TV2-nek még így sem kell szégyenkeznie az NCIS nézettsége miatt, mint ahogy a felvezetéssel az NCIS: Los Angeles sem szerepel annyira rosszul.


Mint az köztudott, nemrég véget ért a TV2-n a Doktor House és a Született feleségek, mindkét sorozat a 8. szezonjában lett megszüntetve, s nem csak Amerikában, hanem idehaza is nagyon mélyre süllyedt a fináléra a nézettségük. Így tehát még véletlenül sem arról van szó, hogy a csatornának két őszi sikersorozatot kellett pótolni újoncokkal, azonban még két gyenge teljesítményt nyújtó szériának sem sikerült megfelelő és ideiglenes pótlékot találni.

A csatorna a szerda estékre a VIASAT3-on már bemutatott Kettős ügynök (Covert Affairs) című akciósorozatot és az Ügyféllista (The Client List) című drámát pakolta, azonban hiába sikeres mindkettő Amerikában, itthon egyiknek sem termett túl sok babér. Múlt héten előbbit itthon 484 ezren, utóbbit pedig 337 ezren látták, a kereskedelmi korosztályban elért 200 ezer körüli nézettség pedig csak 13% körüli közönségarányra volt elegendő. (Az RTL Klub reality-jét, a Házasodna a gazdát velük párhuzamosan 1,28 millióan követték figyelemmel, nagyjából 30%-os SHR-t produkálva.)


Hasonló kudarc érte a csatornát az NCIS - NCIS: Los Angeles-duót helyettesíteni küldött sorozatokkal, a Lángoló Chicagóval (Chicago Fire) és a VIASAT3-ról ugyancsak ismert Esküdt ellenségek: Los Angelesszel (Law & Order: Los Angeles). Hiába volt a Lángoló Chicago egy ropogós, őszi sorozat Amerikából, a közönséget nem túlságosan érdekelte - a nézőszámok szinte lekopírozták a szerdai szériák adatait: 437 ezer és 347 ezer. (A tűzoltós sorozat a fiatalok között ráadásul 10%-os közönségarányt is alig ért el, miközben a Dr. Csontot több, mint egymillióan nézték és a tévéző fiatalok nagyjából harmadát ültette a képernyők elé.)

A vergődésnek meg is volt az eredménye, a héten már sem a Lángoló Chicago, sem az Esküdt ellenségek: Los Angeles nem volt a képernyőn, mindössze 2-3 részt kaptak, a TV2 inkább az NCIS és az NCIS: Los Angeles ismétléseit sugározza a továbbiakban, természetesen jobb nézettséggel. Szerencsére azonban Jesse Spencer rajongóinak sem kell elkeserednie, hiszen a csatorna január hatodikától, vasárnap délután fél hatkor ismét elkezdi adni a Lángoló Chicagót az első epizódtól kezdve. Nem jár jobban a több leszereplő sorozat sem. A Kettős ügynök jövő héten ugyan még kap egy új epizódot szerda este, azonban a folytatás már január ötödikén, szombaton fél ötös kezdéssel kerül képernyőre. Az Ügyféllista nem kerül el hétvégére, hanem szerda 22:30 körülről 23:15-re csúszik


Lehet, hogy jobban jár a TV2, ha inkább klasszikusokkal tölti fel műsoridejét, némi nosztalgiázás céljából? Ki tudja, talán ez járhatott a csatorna vezetőinek fejében, mert például január másodikán, szerda este a Jóban Rosszban utáni műsorsávot a Columbo foglalhatja el, délután pedig már most is olyan sorozatokat lehet látni minden hétköznap, mint az Árva angyal, a Walker, a texasi kopó, vagy a Rex felügyelő. Január másodikától pedig minden nagy délután négytől ismét Doktor House rendelhet a TV2-n - a hatodik évadtól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #20
    Gondolod, hogy van olyan család, aki leül vele...? :)
  • Merces #19
    passziv tv nézésröl még nem hallottál, néha jó leülni a családdal a nappaliban, és a szardoboznak menni kell, én se nézek tévét mégis tudom milyen műsorok vannak és körülbelül milyenek........
  • Vol Jin #18
    Bingo!

    + sok
  • duke #17
    Hianyolom a szavazasbol a napalm tamadas, a tv2 szekhaz elleni opciot, ezert nem szavazok.
  • alien47 #16
    Az agyhalott, sört vedelő munkásosztálynak teljensen mindegy, hogy mit tolnak a képükbe. Elég nekik, ha nem is megy film, csak reklámot néznek reklám után. Mindegy nekik. Sör legyen oszt jóvan.

    Nem a TV2 szégyene, hogy ilyen műsort sugároz. A sok zombival van a gond aki megnézi 100. ismétlés után is az elavult sorozatokat.

    Hahaha viszont már nem kell sokáig várni még 3 nap és vége mindenek :))))

    hahahahahahahahaha
  • kalapos01 #15
    Ezek a legviccesebb kommentek egyébként. Nem nézi és még fel is vág helyette, ráadásul pont tudja, hogy mi van benne. (Még mielőtt azt hinnéd, hogy te annyira felette állsz a tömegeknek, gondolj bele, hogy mit csinálsz a tévé helyett. Ugyanolyan fos dolgokat. Lehet, hogy pornóra kattintasz, szennylapokat olvasol a neten, vagy éppen kommentelsz mindenhova, ami végképp mélypont.)
  • kalapos01 #14
    Nem szoktam nézni, nem tudom. Ha politika lenne, azt sem nézném, de ettől még van. Épp olyan hülye kérdés, hogy ki néz ilyet, mint az, hogy ki vesz nyomtatott napilapot, amikor van internet. Komolyan van, aki elhiszi, hogy nem vesz az ember sportlapot vagy bulvárt vagy politikait?
  • Frosty01 #13
    egyetértek.

    nem is nézek évek óta tv.t fos az egész, egy "lehugyozott sóskifli".
  • Vol Jin #12
    MTI?
    Az RTL és a TV2 hírmúsora csak bulvár, mert lejár a koncesszió, ezért beszariak, de legalább nem hazudnak, míg a királyi köztévén a diáktüntetésekről csak annyit mondtak az első nap, hogy Hoffman Rózsa melletti szimpátiatüntetés.

    Az MTI meg konkrétan nem tályékoztat a hírekről, hanem gyártja őket. Hivatkoztak egy blogra, aminek a blogszerzője fél órával korábban reggelt, írt egy cikket, nulla darab kommentje volt. A blog pedig egy kiugró vidékfejlesztési államtitkárt ekézett hazugságokkal.

    Ennyit az MTI-ről...
  • Zombee #11
    Baleset, gyilkosság, katasztrófa, bulvár - ez van a két nagy csatorna híradójában. Én nem nevezném rendes műsornak.