Szekeres Viktor

Újabb Stephen King-adaptáció érkezik

A tévébe nyáron érkezik a legújabb Stephen King-sorozat, s nemsokára az író több műve is látható lesz a mozikban. Ezek közül az egyik a Nagyi című novella alapján készül.

Sem a mozisok, sem a tévések, de még a videófilmesek nem tudnak betelni a horror nagymesterének nevezett Stephen King műveivel, hiszen folyamatosan dolgozzák fel az író azon munkáit, melyek eddig kimaradtak a szórásból. Az egyik legújabb tervet még októberben jelentették be, ez pedig a Mercy lesz. Tegnap az is kiderült, hogy a film egyik főszerepére Dylan McDermottot találták legalkalmasabbnak a készítők. (Az már korábban kiderült, hogy a női főszereplő Frances O'Connor lesz.)

Érdekesség, hogy a Mercy nem egy regény, hanem egy novella alapján készül, amely eredetijének nem is Mercy a címe, hanem Gramma. Az eredetileg Skeleton Crew címre hallgató 1985-ös novellagyűjtemény itthon Csontkollekció címmel jelent meg, az írásnak pedig Nagyi a magyar címe. A rendező az a Peter Cornwell lesz, aki pár éve nagy sikert aratott a mozikban Kísértetjárás Connecticutban című filmjével. Az pedig, hogy mindössze egy novella az alapanyag, valószínűleg nem fog csorbítani a mű élvezeti szintjén, hiszen a Csontkollekció című gyűjteményből került adaptálásra például A köd is, korábban pedig A remény rabjai is rövid történet alapján született.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #1
    Nagyon-nagyon várós a cucc :)