Szekeres Viktor

Brad Pitt akkorát bukott, mint még soha

Széles körben, azaz legalább 2000 moziban bemutatott Brad Pitt-filmre még sosem költöttek olyan kevés pénzt Amerikában, mint legújabb premierje esetében. Az Ölni kíméletesent mi sem biztos, hogy láthatjuk.

Voltak előjelei a bukásnak, de most már biztosra vehető, hogy a Killing Them Softly, vagyis magyar keresztségben az Ölni kíméletesen Brad Pitt legnagyobb bukása a színész széles körben bemutatott mozifilmjei közül. A nemrég, előrelátóan a magyar programtervből is levett mindössze 7 millió dolláros nyitóhétvégét produkált Amerikában, ráadásul a közönség a vetítések után a legrosszabb, "F" osztályzattal "jutalmazta" az alkotást, ami meglehetősen ritka egyébként. Ez a nyitány a hétvégi amerikai toplista hetedik helyére volt elegendő.


A film Brad Pitt karrierjének nyitányai közül mindössze a 21. helyet szerezte meg, s mögötte már csak olyan élőszereplős alkotások vannak, melyeket 1600-nál kevesebb moziban mutattak be, ráadásul zömük a 90-es évek elején készült, amikor a színész még nem volt annyira ismert, s inkább csak mellékszereplőként foglalkoztatták. Eddig a legrosszabb Brad Pitt-nyitány címét az 1997-es Hét év Tibetben tartotta 10 millió dolláros nyitóhétvégével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #10
    Azért azt az "F" osztályzatot csak adták valamire...
  • NEXUS6 #9
    A tréler alapján nekem bejön.
    Bár az ilyenekre max DVD formájában költök. Akciósan.
  • nandi27 #8
    Alapból mindig kockázatos egy ilyen filmet kihozni nem véletlenül hozzák őket ősszel. Viszont ha már nullszaldós lesz-és az biztos lesz- akkor nem beszélhetünk bukásról. Ráadásul ez nem az a film amelynek a marketingjére több 10 milliót költöttek. Főleg, hogy a The Devil' s own (az ördög maga) sokkal nagyobb bukás volt, mint ez a film, de talán még a Fight Club is
  • zetortraktor #7
    Aki ért hozzá, ezt mondja: "Killing Them Softly will be lucky to reach $15M box office when all is said and done. Using that figure and extrapolating out their Showtime pay TV deal (which is not that great), potential TV deal, VOD, and DVD, they are going to be unrecouped about $12M in P&A assuming they spent $27M to release. Not good.”
  • zetortraktor #6
    Összeadtad a számokat és az alapján számolsz? Összeadtad, hogy 7+21 az nagyobb, mint 15 és nem bukás? Ne égessük már magunkat. De ha már összeadsz, akkor ad már hozzá a marketinget is.

    Komolyan azt gondolod, hogy azért csinálták a filmet, hogy ennyit termeljen? (Eleve, miért csinálnak akkor R-es gengszterfilmet?) Hogy a közönség így utálja? Brad Pitt ilyen szarul még nem nyitott filmet. Korábban is csinált R-es gengszterfilmet, meg baseballfilmet, meg dalai lámás elmélkedést, csupa nem kommerszet. Erre egy fasza gengszterfilm így nyit. Az Argóról nem is beszélve.

    Tök véletlen ugyanennek a stúdiónak volt pár hete egy másik R-es gengszterfilmje, a Lawless. Sokkal jobban nyitott. Pont a premier előtt nyilatkozták, hogy ha kétszámjegyű lesz a kezdés, akkor örülni fognak.

    A stúdió is pontosan tudta, hogy bukás lesz, azért vitték el szeptemberről és tették be Hálaadás utánra, ahol minden elhasal, ahol még a 10 millás nyitány is csoda.
  • nandi27 #5
    Mondjuk egy R besorolású gengszterfilm ami az első hétvégén 7 milliót hoz, nemzetközi viszonylatban pedig 21-et és 15-be került nem igazán értem, hogy miért lenne bukás..
    felejtsétek már el ezeket bulvár címeket a cikkekhez
  • zetortraktor #4
    És az is. Szerencsére már mindenfele vetítették, meg lehetett nézni és tényleg nagyon jó film. Az előzetes is fasza. Nem véletlen, hogy Pittnek szerelemprojektje volt. Szerintem ő is tudta, hogy bukni fog, a tömegeknek nem ez kell.
  • Wittgen #3
    Nekem meg már előzetes alapján is tetszett, jóféle gengsztermozi, remélem láthatom nemsokára :D
  • NovaTerra #2
    Ha még egy Brad Pitt filmet se biztos, hogy bemutatnak nálunk, akkor végképp reménytelen, hogy amerikai fesztiváldíjasok moziba kerüljenek nálunk.
    Bosszúállókat, meg transzformerszt a népnek.

  • endrev #1
    Nem csodálom. Egy pillanatig nem éreztem, hogy ezt meg akarnám nézni...