Szekeres Viktor

Trükköket leplez le a Discovery

Trükkös tudomány címmel új sorozatot indít a Discovery Channel, melyben ismert bűvészek a tudomány segítségével fognak magyarázatot adni különböző bűvésztrükkökre.

November 22-én csütörtökön 22:00 két epizóddal indul útjára itthon is Trükkös tudomány (Breaking Magic) című sorozat, mely a bűvészet rejtélyét és a tudomány erejét ötvözve mutatja be azokat a szerkezeteket, eszközöket, kémiai anyagokat, amelyek révén első látásra csodának tűnő tetteket hajthatunk végre. A Trükkös tudományban a bűvészet világának ismert alakjai kápráztatják el a gyanútlan nézőket kisebb és nagyobb trükkökkel, melyeket aztán le is lepleznek, bemutatva a mutatványok tudományos magyarázatát.


A Trükkös tudományban Wayne Houchin, Billy Kidd, Ben Hanlin, és James Galea segítségével lehet megismerni a tudomány "varázslatos" oldalát, miközben bepillantást nyerhetünk szakmájukba is. A mágusok minden egyes részben New York, London vagy Varsó járókelői számára mutatnak be élőben egy-egy trükköt, melyet rejtett kamerákkal rögzítenek. Ezután teljesen kidolgozva és tudományos magyarázattal megtámogatva bemutatják, milyen tudományos segítséggel jöhetett létre az adott trükk. Az epizódokban lépésről-lépésre ismerhetik meg a nézők a trükkök útját, ahogyan illúzióból egyszer csak kézzelfogható tudománnyá változnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #5
    Ja, rohadt digi miatt most szivas van.....
    Lehet szolgaltato valtas lesz ha nem lesz ujra naluk...
  • Co1e #4
    tegnap pont láttam az egyik részt...
    az alanyok ámultak hogy hogy tud irányítani egy folyadékot a kezével és hogy úr isten milyen durva....
    hát nem tudom nálunk ez a "kísérlet" kb általános suli 4. osztály volt.... XDDD
  • fergusonpapa #3
    köszönjük a diginek megint!!!! hogy eltüntette az egyetlen értelmes csatornánkat és beletette saját csatornáit ami már lassan a kinálat fele és a minősége.. -.-

    Upc drágább digi olcsobb de sokkal szarabb, egyedül BL mecsek amiért lehet nézni.. de jó.
  • jawarider2 #2
    Nem rég mintha a Natgeon-n is indult volna valami hasonló műsor.
  • AZUL #1
    nah, szegény dynamo-nak csak ez hiányzott... "saját csatornája" figurázza ki... :D