Szekeres Viktor

9 perces előzetessel büntet majd a Star Trek 2

Akárcsak tavaly az új Batman, úgy idén az új Star Trek is egy speciális IMAX-es "előzetessel" fogja kezdeni mozis pályafutását. A 9 perces részletet A hobbit-mozifilm előtt lehet majd megnézni.

A Paramount Pictures bejelentette, hogy J.J. Abrams új filmjének, a Star Trek Into Darknessnek az első 9 percét, valamint a továbbiakból egy kisebb montázst már december 14-én bemutatnak 500 IMAX-vásznon. Minderre a Peter Jackson-féle A hobbit: Váratlan utazás IMAX-vetítései előtt fog sor kerülni. Az IMAX a formátumot hasonló taktikával próbálta népszerűsíteni tavaly is, amikor a Mission: Impossible - Fantom protokoll előtt volt látható A sötét lovag: Felemelkedés első hat perce.

A reklám érdekessége egyébként az, hogy az IMAX-nek két, illetve három stúdióval kellett megegyeznie, hiszen míg általában az előzetesek egyazon gyártó filmjei előtt kerülnek bemutatásra, addig a Star Trek a Paramounté, a Hobbitot pedig az MGM és a New Line készíti és forgalmazza. Aki pedig nem tudja a 9 perces részletet megnézni, az az első hivatalos Star Trek Into Darkness-előzetessel vigasztalódhat, melyet ugyancsak december 14-től lehet látni a mozikban.

A Star Trek esetében egyébként valóban érdemes lesz IMAX-moziba menni, hiszen akárcsak a negyedik Mission: Impossible, részben ez is IMAX-kamerákkal készült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #6
    Rosszak voltatok, nesztek bünti. Anyám, borogass!
  • Wittgen #5
    Én nagyon szomorú lennék, ha ilyen 6-9 perces kisfilmeket vetítenének reklám gyanánt, szerintem teljesen megölnék vele a filmélményt, már nem ütne úgy, mintha elsőre látnád.
  • Zombee #4
    Nekem tetszett az első Star Trek film, lehet, hogy nincs szellemiségben túl sok köze az eredeti Star Trekhez, de nem zavart, mivel egyik sorozatot sem láttam, a régi mozifilmek pedig elég vegyesek nálam, van amelyik dögunalmas, van bárgyú, és van egész jó is. A 6. rész utániak szintén kimaradtak. Tetszett, hogy akciódús mozi lett belőle, ugyanakkor sok apróságot megtartottak pl. utalás szinten az eredeti szériából. Kurtzman egyetlen jó munkája, a Cowboyok és űrlények gyenge volt, M:I3 pocsék, az első két Transformers-ről meg jobb nem is beszélni, azokat sem a forgatókönyv tette nyereségessé.

    Ha már úgyis reboot, akkor akár az Enterprise-t is fel lehet robbantani a 3. rész vége előtt is.
    Egyébként a kevés értelmes reboot egyike nálam a Star Trek, mivel pörgős, kellemes akciófilm lett, és nem is egy már egyszer megfilmesített történetet mesélt el, a legénység történetét sem átírta, csak kibővítette a kezdetekkel. A Vulcan felrobbanása elsőre nekem is furcsa volt, de azt is bele lehet illeszteni a későbbi történetekbe, hisz maradtak túlélők azért bőven, akik letelepedhetnek egy új Vulcanon.
  • drsx #3
    Sajnos egyet kell értenem. Erről eszembe jut egy sztori, amit az előző filmmel kapcsolatban olvastam:
    A két okos író kitalálta, hogy a filmben az Enterprise űrhajót megsemmisítik. A stúdió közölte velük, hogy nem semmisíthetik meg. Erre az írók reakciója: Rendben, akkor az Enterprise marad, és a Vulcan bolygó megy a levesbe...
  • Ender Wiggin #2
    orci és kurtzman kilenc percnél rövidebb idő alatt is büntet fantáziátlanságával...
  • Béka Benő #1
    9 perces előzetessel büntet majd a Star Trek 2 csak éppen nem a magyar mozikban...