Szekeres Viktor

Nem tervezik a Sikoly 5-öt

Úgy tűnik, hogy nem lesz egyelőre ötödik Sikoly-film, legalábbis az eddigi négy epizód rendezője, Wes Craven nem tud semmiről, ami arra utalna, hogy a Dimension Films folytatni akarná a szériát.

Amikor Kevin Williamson elkészítette a Sikoly negyedik részének forgatókönyvét, akkor még többször esett szó arról, hogy ötödik és hatodik epizód is készül a horrorsorozathoz. Azonban a forgatás vége előtt Williamson helyére új forgatókönyvírót hoztak, s végül a Sikoly 4, hiába sikerült jól, az elvárásokhoz képest hatalmas csalódást okozva szerepelt a jegypénztáraknál. A Dimension Films persze büszkén mutogatott a nemzetközi bevételekre (38 milliós bevétel Amerikában, 59 milliós Amerikán kívül), s ekkor azt lehetett hinni, hogy talán lehet valami a tervezett ötödik epizódból.

Azonban úgy tűnik, hogy a közepes, 40 milliós költségvetés ellenére sem sietős a stúdiónak a folytatás elkészítése, sőt, lehet, hogy véglegesen elvetették a tervet. Hivatalos információ nincs a Sikoly státuszáról, viszont a napokban Wes Craven Twitterén tett említést a filmsorozatról, miszerint semmi hírrel nem szolgálhat egy esetleges Sikoly 5-ről, s ezt pár nappal ezelőtt meg is ismételte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    Az első két rész szerintem teljesen jó volt, úgy is mint slasher horror, és úgy is, mint fricska ennek a műfajnak. Az első jó volt, mint a műfaj paródiája, a másodikban ügyesen csináltak viccet a folytatás témakörből (ide köthető horrorfilmben az egyetlen ember, akit sajnáltam, a horror rajongó hülyegyerek, szórakoztató figura), sajnos a harmadik résszel azonban önmaguk csapdájába kerültek, mintegy önmaga paródiájává vált. A negyedik rész jobb volt a harmadiknál, korrekt film, érdemes lett volna folytatni, már csak amiatt is, mert kevés az épkézláb mozis horror, és még kevesebb a minőségi old-school horror.
  • jawarider2 #1
    Egyik sem volt nagy szám sajna.