Szekeres Viktor

Új korszak kezdődik a TV2-nél

Véget ért a TV2 három legsikeresebb sorozatából kettő, így a csatorna új szériákat kell, hogy indítson. Pár hét alatt négy új sorozat is elstartol.

Melyik TV2-es premier érdekel leginkább?
  • Lángoló Chicago
  • Ügyféllista
  • Kettős ügynök
  • Esküdt ellenségek: Los Angeles
Bár Amerikában két különböző csatornán és két különböző napon ment a Doktor House és a Született feleségek, itthon jó ideje a TV2 szerdai sorozatblokkjának része volt mindkettő. És érdekes módon mindkét széria a 8. évaddal ért véget májusban odakint, ami egyben azt is jelentette, hogy novemberben a TV2-n is adásba kerültek, illetve kerülnek a záró epizódok - a House múlt héten, a Feleségek pedig ezen a héten búcsúznak el a nézőktől.


A Született feleségek Amerikában hatalmas sikerrel futott, itthon azonban évekig csalódást keltően, már-már gyengén szerepelt, mindössze a Doktor House felvezetése tudott némi életet lehelni belé, de sikeresnek sosem volt mondható a sorozat. Beszédes, hogy az utolsó előtti részét csak 312 ezren látták, ami mindössze 11,7%-os közönségarányt jelent, de ez a SHR-érték még a 18-49 évesek között sem érte el a 14%-ot, így a csatornaátlag alatt maradt. A Doktor House iránt a finálé kapcsán sem nőtt meg különösebben az érdeklődés: az utolsó részt 510 ezren látták, ami 12,7%-os közönségarányt jelentett, míg a kereskedelmi korosztály tagjai közül a tévézőknek a 16,4%-a választotta Hugh Laurie sorozatát.

A Doktor House múlt heti búcsújának köszönhetően a Született feleségek időpont-utódja már most szerdán bemutatkozik a TV2-n, ez pedig nem más, mint Jennifer Love Hewitt új sorozata, a tévéfilmből kinőtt Ügyféllista (The Client List). A sorozat első része 22:20-as kezdéssel lesz látható, amelyet vélhetően 9 további epizód fog követni, az első évad ugyanis tíz részből áll. Az Ügyféllista főhőse, Riley Parks egy texasi kisvárosban tölti mindennapjait a családjával. Az egykori szépségkirálynő nehéz anyagi körülmények között él a férjével, aki egy baleset miatt parkolópályára kényszerült, ezért a háromgyermekes asszony munkát keres, hogy biztosítani tudja a családja megélhetését - végül egy masszázsszalonban helyezkedik el, ám hamarosan rájön, hogy ügyfelei "többet" várnak tőle.


Jövő héten szerdán, vagyis november 21-én kerül bemutatásra a TV2-n a másik új szerdai sorozat, a Kettős ügynök (Covert Affairs). A 21:20-as kezdési időponttal leadásra kerülő akciósorozat első szezonja itthon már látható volt a VIASAT3-on, s idővel valószínűleg a folytatása is képernyőre fog kerülni, hiszen sikerről van szó, melynek nemsokára már a negyedik évada fog elkészülni. A Kettős ügynök főhőse Annie egy újonc CIA ügynök, aki kettős életet él. Ideje nagy részét nővére családjával tölti, rokonai azonban mit sem tudnak a munkájáról, mely kapcsán a kormány megbízásából kell véghez vinnie különböző küldetéseket.

A TV2-n az NCIS és az NCIS: Los Angeles is téli szünetre vonul, s a nézők nagy örömére ezúttal nem a két sorozat ismétléseit lehet látni hétfőnként, hanem két új szériát. November 19-től 22:20-as kezdéssel az Esküdt ellenségek: Los Angeles (Law & Order: Los Angeles) érkezik a csatornára, melyet ugyancsak ismerhetnek már a VIASAT3 nézői. A Los Angeles-i rendőrkapitányság gyilkossági osztályának ügyeit a nyomozók és az ügyészek szemszögéből is bemutatja a krimisorozat.


November 26-án, hétfőn 21:20-kor pedig egy olyan sorozat kerül bemutatásra a TV2-n, mely Amerikában is csak pár hete látható. Ráadásul a Lángoló Chicagóban (Chicago Fire) ismerős arcot is köszönhetnek a nézők, hiszen Jesse Spencer, a Doktor House Chase doktora ebben a szériában folytatja tűzoltóként - ezentúl Matthew Casey névre fog hallgatni. A sorozat értelemszerűen egy chicagói tűzoltó állomás életét mutatja be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)