Szekeres Viktor

Durva lett a World War Z - Zombiháború teljes előzetese

Ha hinni lehet az egyszer már visszakozó gyártó stúdiónak, akkor Amerikában június 21-től lehet megnézni a World War Z című zombis filmet, mellyel Brad Pitt főszereplésével Magyarországon is forgattak.

Hollywood nem kényezteti el a zombis műfaj rajongóit mozifilmekkel, hiszen az elmúlt öt évben két, a rajongók által lenézett Resident Evil-fillmek mellett mindössze a remek Zombieland képviselte az élőhalottakat a multiplexekben. Ezek mellett mindössze kisebb, pár emberhez eljutó független produkciókban, nem amerikai filmekben és egyenesen DVD-re gyártott tucathorrorokban voltak jelen a zombik. Talán a The Walking Dead-tévésorozat sikerét és a World War Z című regény adaptációját követően az álomgyár is felfedezi magának a zombifilmes műfajt és az abban rejlő lehetőségeket.


Persze mindehhez a World War Z - Zombiháborúnak sikert kell aratnia, azonban a Brad Pitt főszereplésével készült film egyelőre inkább a nyár egyik nagy bukásának néz ki. Nem csak az előzetes meglehetősen hűvös fogadtatása miatt, hanem azért is, mert a stúdió fél évvel elhalasztotta a bemutató dátumát, mert újraforgatásokra és a szkript komoly átírására volt szükség, ráadásul a produkció résztvevői is összevesztek és a hírek A Quantum csendjét is elbaltázó Marc Foster rendező alkalmatlanságát is megerősítették. Mindezektől függetlenül persze lehet, hogy jó és sikeres film lesz a World War Z, kérdés, hogy mennyire lesz előzetesen szkeptikus a közönség?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adampierson #33
    Így visszaolvasva, olyan mintha hinnék bennük, pedig NEM. :)
  • adampierson #32
    Persze, én sem veszekedni akarok. :) A zombi mint olyan, varázslat által életre keltett LELKETLEN HOLTTEST. Továbbá, ők a fantasztikus regények, nem azon szereplői akiket az író/írók kitalált(ak), hanem azok, akiket egy ma már hivatalos vallásból, a Voodooból vettek át. Tehát "tényként" kezelhetjük, ahhoz hogy zombi lehessen valakiből, előtte bizony meg kell halni. Példálóznék továbbá, Romero filmjeivel is, melyek alapművek a műfajban. Az ő filmjeiben is előbb meghal az ember, és azután lesz belőle zombi. Pláne ha a sírjukból kelnek ki ugye. Sőt így megy ez a filmek legtöbbjében. Aki ember húst zabál, és még orvosi értelemben él, azt én inkább szörnyetegnek hívom. PL: Dr. Hannibal Leckter, vagy a vérfertőzött családok, Maine államtól egészen Texasig, de a dögök a Barlang című filmben is. :)
  • Kriszt85 #31
    Nem, értem hogy ha valaki ember húst eszik az kannibalizmusnak nevezik, mondtam, hogy hülyeség amit írok, de egy felvetésnek nem rossz, hogy meg is bolondulnak, meg rászoknak az emberhúsra és mire kijutnak a kinti világba annyira betegek agyilag, meg annyira kívánják a húst, mint valami zombi. Azt meg ki mondta, hogy meg kell halni, ahhoz, hogy valakiből zombi legyen? Nem veszekszem, csak, olyan mintha igazából is lenne ilyen :)
  • csocso14 #30
    Ezek zombik? Tisztára gáz ez a hömpölygő tömeg, jót nevettem rajta.
  • adampierson #29
    Amiről te írsz, az nem a kannibalizmus, véletlenül. Mert attól nem, lesz valaki zombi, mert hogy ember húst eszik. Előbb bele kéne halni valamibe, majd agyatlan agyzabálóként visszatérni. Ha meg úgy érted, hogy nem a két túlélőből lett a zombi, azt sem értem, mert ha megeszik a hullákat, akkor azok elég nehezen térnek vissza egy kis emberfalásra. Persze, lehet, hogy meg kéne néznem a filmet... de inkább nem, a leírtak alapján. A Buried óta nem nézek olyan filmet, amiben 5-nél kevesebb ember, be van zárva valahova.
  • Ender Wiggin #28
    nem sok köze van a könyvhöz (hollywood módra vesznek egy jó ötletet, és az agyfaszban szenvedő idióták írnak egy kompletten más forgatókönyvet). pitt rossz választás, nem fogja megmenteni, ha nevetséges a film (ahogy cruise se mentette meg a világok harcát).
    a családi dráma valóban idegesítő, egyetértek. a WD is fájdalmasan ostoba emiatt.
    sprintelős zombik? mitől sprintelnek? nem emésztenek, nincs energiájuk a kajából, zabálnak, ha tudnak, a kaja bennük ragad és a testük kb 5 év alatt immolissá rohad. a könyvekben a szerző elég részletesen leír mindent. de nem. az i am legendben is nevetséges, gumiszerű animált rohangálós zombie-k jönnek. deszardeszar.
  • tomboy013 #27
    Elég furcsa ez a trailer. PG13? =D Azért ez tényleg vicces. Bárcsak hozná a Holtak hajnala, vagy a 28 nappal később szintjét. Szerintem azok a legjobb zombis filmek. A sprintelős Zombikkal legalább jó irányba tartanak. A sétálgatós zombik tiszta gázok, meg általában a filmek is amikben olyanok vannak. Kivétel ez alól a Walking Dead, mert azt tényleg nagyon eltalálták.
  • scagnetti #26
    Hagyjuk már ezt a "Barátok közt, Walking Dead" összehasonlítást.
    Érdekes, hogy mindig azok fanyalognak, akik a Barátok Közt-et nézik.
  • nessboth #25
    Én meg attól félek, hogy walking Dead szindrómája lesz, első fele izgalmas pörgős, félelmetes katartikus hátborzongató, utána át megy unalmas önmarcangoló ömlengésbe, végül pedig barátok közt szintre...
  • Kriszt85 #24
    Ez az hogy a legtöbb arról szól, ahogy írtad zombulnak meg megakarnak enni, de kevés van ami arról is szólna, hogy mitől lettek olyanok, vagy hogy, nem?

    spoiler: nem tudom aki látta a The divide c. filmet, ami nem zombis, de nekem a 3/4-édénél volt egy olyan gondolatom, hogy akár az is lehetett volna a film vége, hogy az a két srác amennyire megbolondult, hogy tényleg valami elmebajuk lesz aztán ennivaló hiányéban tényleg nekiállnak a halottakat enni, mint említik is a filmben.. aztán a végén ők ketten kiszabadulnak és így lettek zombivá az emberek :) persze ez a többi bunkerba menekülttel is megeshet és sok zombi és vége. Nah lehet nem eredeti ötlet meg hülyeség is, de nem lett volna sokkal rosszabb a film vége, mint az eredeti :)