Szekeres Viktor

Frászban voltak a Paranormal Activity 4 nézői - kandikamerás felvétel

Rettegtek a Parajelenségek 4 egyik tesztvetítésének nézői, s reakcióikról még videóelvétel is készült, ami köré természetesen a gyártó stúdió előzetest is eszkábált.

A Paramount ismét bevetette az annak idején rettentő hatásosnak tűnő marketingeszközét, a nézőtéri lesivideót a Parajelenségek 4 (Paranormal Activity 4) kampányában. Az illetékesek eddig minden részhez készítettek egy, a tesztközönség reakcióit megmutató videót, mellyel azt akarják a potenciális nézők tudomására hozni, hogy az éppen aktuális epizód meglehetősen félelmetesre sikeredett.


Mivel még messze a premier, így nem tudjuk, hogy valóban jól sikerült-e a Parajelenségek 4, az azonban biztos, hogy a harmadik epizódnak nagyon hatásos jelenetei voltak, ráadásul a végére nagyon szépen összeállt egy egésszé az első három rész. Egyelőre csak 6 kritika készült a jövő héten bemutatásra kerülő filmről, melyek közül 5 pozitív és csak 1 negatív, de ezekből semmiképp sem szabad messzemenő következtetéseket levonni. (A RottenTomatoes gyűjtése szerint az előző három epizód elég jól szerepelt a kritikusoknál: az első rész 82%-os, a második 59, míg a harmadik 68%-os tetszési indexszel futott, márpedig horroroknál ez kivételesen jó teljesítménynek számít.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Brati #10
    Hát ez még hihető is, nem úgy, mint a PA4 reakciói:
  • zetortraktor #9
    Általánosságban írtam, hogy tök jó lehet így félni, ebbél sokkal kevésbé parásabb filmeken is szoktak összevissza ugrálni emberek. Egy PA-val még célzottan sem kell castingolni, simán találnak ilyen embereket.

    Ha lesz barátnőd, akkor meglátod majd, hogy egy ember, aki beleéli magát a filmekbe, milyen durván képes félni vagy ugrálni akár sima kamuijesztgetéseken. A műfaj fura ellentmondása, hogy pont azok nem szeretnek horrorokat nézni, akik legjobban tudnak rettegni.

    Ez független attól, hogy milyen film a PA. A leggagyibb horror is simán meg tud ijeszteni konstansan sok embert. A legtöbben persze, hogy nem ijedeznek (így), és nem találnak ijesztő horror, de szinte mindenkinek volt olyan időszaka, amikor rettegett egy filmen (gagyi horror, Alien, Bunuel), amin ma sokan csak röhögnének, hogy azon nem lehet félni.

    Abban, hogy ki milyen filmen fél és mennyire nincs semmi egzakt, a felvétel simán lehetne valódi. Lehet kamu is, de ha tudnak valódit csinálni nulla erőfeszítéssel, akkor olyat is fognak. (Az első részhez is volt ilyen kampány, ott megcsinálták valódira, tele van vele a net.)

    De hatalmas csőlátás kell ahhoz, hogy valaki azt higgye, hogy csak azért mert ő és sokan nem ijedeznek a PA-n, mások sem fognak. Főleg, hogy egy olyan filmről van szó, amire az újdonság erejével ható első rész után a másodikra és a harmadikra is rohadt sokan elmentek. Miért? Nyilván nem a sztori vagy a színészek vagy a látvány vagy a brutalitás vagy a Fűrészszerű csapdák miatt miatt vesznek az emberek jegyet a 3. vagy 4. részre.

    Hanem azért, mert képesek parázni a filmen.
  • Zombee #8
    Nem hiszem, hogy pont az aktuális Paranormal Activity-n fog így őrjöngeni a közönség a rettegéstől. Pláne úgy, hogy egyszerre ennyien. Ez kamu nyilván. Én majdnem bealudtam az elsőn, és mivel fos volt, a folytatásait már nem néztem meg, ezt se fogom. Nem, még le sem töltöm.
  • vg #7
    Annyiban igazad van, hogy annak, aki soha nem látott még ilyen típusú filmet, annak lehet valóban ijesztő lehet. Én is paráztam a Blair Witch első részénél 12 éve, hiszen ott én is azt hittem, hogy ez igaz. Nagyon sok ilyen kézi kamerás film van már, nagyon nehéz új dolgot mutatni a műfajban. Még a rendező Oliver Stone szereplésével is készült ilyen horror(a fia rendezte és ő is a főszereplő, nagyon gagyi film, Greystone Park a címe). A harmadik részt én már teljes fapofával néztem, olyan színvonalú az egész mint a The River című sorozat volt(az is ilyen kézi kamerás).
  • GaborT28 #6
    Te ezt komolyan bevetted???? Jó szórakozást a filmhez.
  • Egerwin #5
    Micsoda természetes reakciók...
  • zetortraktor #4
    Közösségi élmény. :))

    Oké, van pár szánalmas gyökér, aki az ilyeneket le szánalmas gyökerezi, de inkább irigyelni lehet az olyat, akit így beszippant egy horror. Baromi élvezetes lehet tényleg komolyan félni, mint kisgyerekként.
  • ntom #3
    jó lehet úgy mozizni, hogy végigordítja a mellettem ülő...
  • G18XM8 #2
    Pffff. Szánalmas gyökerek...
  • GaborT28 #1
    atomot nekik