Szekeres Viktor

A magyar filmnéző inkább gagyit néz, mint jót?

Itthon A kaptár-sorozat (ismertebb nevén: Resident Evil) ötödik epizódja sokkal jobban érdekelte a közönséget, mint az ugyancsak múlt héten bemutatkozó, remeknek ígérkező Fékezhetetlen.

Mivel teltek az elmúlt napjaid?
  • Megnéztem moziban A kaptár 5-öt.
  • Megnéztem moziban a Fékezhetetlent.
  • Mindkettőt megnéztem mozikban.
  • Egyiket sem néztem meg moziban.
Valamiért sokan lenézik a Resident Evil-sorozatot, de furcsa módon olyanok teszik, akik csak előzetesekből tájékozódnak, mivel a legutóbbi részüket már nem is látták, hiszen próbálják kerülni messziről. Az általuk legagyizott széria azonban még mindig sokak nagy kedvence, s valljuk meg, hogy a második rész megingását követően a folytatások meglehetősen kellemesre sikeredtek, a legutóbbi epizód 3D-s poénorgiája pedig különösen pofás volt. S úgy tűnik, hogy kutyavásár sem csak egyszer volt Budán, hiszen mint arról már beszámoltunk, A kaptár: Megtorlás volt a hétvége legnézettebb filmje itthon, pár nap alatt 25 ezren látták Milla Jovovich akciózását, a többség 3D-ben. (Mely 3D ezúttal sajnos minimális pluszt adott az élményhez.)


Pedig nem lehet azt mondani, hogy ne lett volna konkurenciája a zombihentelésnek, hiszen a Fórum Hungary múlt héten mutatta be a Fékezhetetlen című gengszterfilmet, amely ahogy várható volt, jól sikerült. Persze John Hillcoattól ezt el is vártuk, a rendező két előző filmje, Az ajánlat és Az út is remek lett. Azonban hiába az igényes kivitelezés és a remek szereposztás, hiába Nick Cave forgatókönyve, a Fékezhetetlen teljesen hidegen hagyta a hazai közönséget, s mindössze 4 906-an érezték itthon úgy, hogy látniuk kell a filmet. Ez a kezdés a toplista hatodik helyére volt elegendő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • syn7h37ic #14
    Ennyi álsznobot...
    Most tényleg divat fikázni mindent, ami megjelenik? A Resident evil azt hozta, amire az eddigi részek alapján számítani lehetett. És azt nagyon jól. Sima popkorn mozi, ahol nem kell gondolkodni, lineáris, és végig pörgő. De most tényleg? Oszkárdíjas alakítást akartok egy szörnymesében? Ami meg nonszensz: valósághű jeleneteket? Egy ZOMBI filmben?
  • IMYke2.0.0.0 #13
    A Damnation (animációs) legalább "játékhű" - a Resident Evil 4-5 vonalat követi - és a 6. rész marketing filmjének tekinthető.
    Saját véleményem az animációs filmről.
  • Zombee #12
    Nem tudom, mi volt poénorgia a 4. részben... Tény, nem 3D-ben néztem, mivel minden ilyen filmnél megvárom, amíg kifut a plázamoziból, és végre 2D-ben láthatom, mivel ami jó, az 3D nélkül is jó, csak feleannyiba kerül. Szerintem a 4. rész fos volt, de a többivel nincs bajom, sőt az animációs Bioterror is tetszett, az újat is meg fogom nézni, meg majd idővel az 5. részt is.
  • GaborT28 #11
    dresden1: Teljes mértékben igazad van=) Remélem, örömet okoztam ezzel; a kukacoskodsás pedig a férgek szokása, akiket a való életben eltipornak. Mivel én nem vagyok rovarírtó, ezért a rohadt almát másokra hagyom.... majd kivágják.
  • dresden1 #10
    Ja, hogy te Asylum-filmeket nézel? Akkor nem szóltam.

    (De azon még mindig nem tudok napirendre térni, hogy létezik valaki, akinek még a Resident Evil is magas. Mégis mire számítottál, amikor megnézted és hülyén érezted magad? És a második rész után? És a harmadik rész után? Ha még a negyediket is megnézted, akkor ne csodálkozz aznon, ha téged hülyének néznek.)
  • GaborT28 #9
    Ki mondta, hogy moziban néztem őket? És mielőtt szapulnék egy filmet, megnézem. A folytatásokra azért szántam az időt, mert esélyt adtam nekik.(A játékokat kedvelem, ezért vártam egy jó RE filmet)
    És, hogyan vehet egy film hülyére? Úgy, hogy a 3D szemüvegen keresztül elfelejtik az emberek látni is a filmet. Nekem nem elég a látvány és a jó nők bámulása. Aki ennyivel megelégszik, az minősíti igazán magát.
    1 fokkal üti csak ez a sorozat az Asylum filmeket.
    Ha neked bejött, hát bejött. Nem akarok senkit lebeszélni sem erről a filmről sem egy másikról. Kinek a pap, kinek a paplan.
  • Wittgen #8
    Azért valamennyire minősít Téged is, ha már az 1. rész odavágott (rossz értelemben) Neked, mégis képes voltál a folytatásokra beülni. Én pl megnéztem az Alkonyat 1. részét, Pókember 1. részét, stb, de annyira sz*rnak tartottam őket, hogy a folytatásokat már messze elkerültem.

    Már miért venne 1 film hülyére? Max az előzetes, amit úgy vágnak össze, hogy teljesen mást sugall, mint ami várható.
  • GaborT28 #7
    Kb már az elsőtől kész voltam. Ami az új részt illeti; 6.1-es kezdőpontszám IMDB-n azt sugallja, hogy nem voltam egyedül ezzel.(Tegnap este még 6.6 volt)
    Azt elkell ismernem, hogy látványos; de hogy izgalmas lenne?Szórakoztató?... Jovovich menti meg egyedül ezeket a filmeket, de ő sem a színészi tehetségével.
  • dresden1 #6
    Oké, te hülyének érezted magad, de a film ettől másokat még nem vesz annak. Az RE tipikusan olyan film, ami azt adja, amit ígér. Az már egyéni szocproblem, ha nem tudod befogadni. Melyik résznél érezted hülyének magad?
  • GaborT28 #5
    Nekem nem az a szórakoztató, ami hülyére vesz.