Szekeres Viktor

Afroamerikai szuperhős segít be Amerika kapitánynak

A Captain America: The Winter Soldierben egy afroamerikai szuperhős, Sólyom is be fog segíteni Amerika kapitánynak. A harlemi származású karaktert a filmben Anthony Mackie fogja alakítani.

A következő Amerika kapitány-mozifilmben, a Captain America: The Winter Soldierben ahogyan azt már megszokhattuk újabb szuperhősöket és gonosztevőket ismerhetünk meg. Akik olvasták már a Winter Soldier-történetet képregényben, azok nagyjából tudják már mire lehet számítani. Nyáron kiderült, hogy a filmben szerepelni fog Sam Wilson, azaz The Falcon, vagyis Sólyom karaktere, akit Anthony Mackie fog alakítani. Ez egyben azt is jelenti, hogy az újkori Marvel-mozikban most először fog "valódi" színesbőrű szuperhős felbukkanni. (Más afroamerikai karaktert persze már korábban is láthattunk, elég csak Samuel L. Jacksonra gondolni, mint Nick Fury, vagy Idris Elbára Heimdall szerepében.)


A nemrég a Timur Bekmambetov-féle Abraham Lincoln, a vámpírvadászban látott Mackie a napokban egy sajtóbeszélgetésen vett részt és elmondása szerint nagyon komolyan veszi a kapott szerepet, s bár a forgatása csak márciusban fogja kezdetét venni, ő már ősszel elkezdi a fizikai felkészülést, s persze az elméletit is, hiszen megkapta a 70-es években írt Captain America-történeteket képregény formájában. A színész azt is elárulta, hogy egyelőre még egy oldalt sem olvashatott el a forgatókönyvből, így arra a kérdésre sem tudott válaszolni, hogy be fogják-e építeni filmbéli karakterébe azt, hogy a Sam Wilson drogkereskedőként és striciként kereste kenyerét Los Angelesben.


Sólyom karaktere a képregényekben egy repülőbalesetnek köszönhetően szerez szuperképességeket: képes lesz a repülésre és telepátiára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hirvaer #5
    Gondolom ez burkolt poén akart lenni, és a kedves szerkesztő "nem valódi" színesbőrű szuperhős alatt, Hulkra, Pokolfajzatra és társaira gondolt.. X-menből a kék szőrös majom, vagy a feka teleportáló ördögféle.. stb
  • Zombee #4
    A Pókember nem fog keveredni a többi Marvel mozival, hiába vannak közös kalandok, mivel a jogokkal nem a Marvel/Disney rendelkezik - ahogyan az X-men és Fantastic 4 jogaival sem, így esetlegesen egy Titkos háború sem jöhetne össze könnyen. Pedig az lenne ám csak a durvulás, bár akinek már az Avengers hősparádéja is sok volt, igencsak kétoldali agyfaszt kapna a Titkos háborútól :). Két tucatnyi hős mindkét oldalon, és velük szemben ott lenne még Galactus is... Nem lenne rövid film, és kurva sokba kerülne, de megkockáztatom, hogy gigantikus siker lenne.
  • Hirvaer #3
    Egy ilyesfajta szuperhőst szívesebben megnéznék ;)

    http://static.themetapicture.com/media/funny-Captain-Jamaica-smoking.jpg
  • nessboth #2
    "most először fog "valódi" színesbőrű szuperhős felbukkanni." Ennek a mondatnak van nyelvtanilag értelme?

    Egyébként Halle Berry -x-men
    War Machine - Iron man 2

    ...
  • xido #1
    Mintha rémlene Pók-füzetből is..kezdhetnék már durván keresztezni a filmeket:)