Szekeres Viktor

A magyarok továbbra is a folytatásokat és a feldolgozásokat szeretik

Itthon ismét a feldolgozások és folytatások voltak túlsúlyban a jegyeladási sikerlistákon, pedig az "eredeti" filmek közül nem egy nagyszerűen sikerült, míg a folytatások zöme minőségét tekintve csődöt mondott.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy itthon a Bourne-széria negyedik része, A Bourne-hagyaték meglepő módon leszerepelt a mozik jegypénztárainál, s arról is volt szó, hogy ezzel a hasassal a The Expendables - A feláldozhatók második része uralta ismét a hétvégét. A másik premierfilmről azonban nem ejtettünk szót: ez a Step Up 4. - Forradalom volt, melyet vasárnapig 14 639-en láttak 37 moziban, jó részt 3D-ben. A táncos film ezzel a negyedik helyet szerezte meg.

A hétvégi toplistán a két már említett negyedik rész mellett egy harmadik is volt, hiszen a Jégkorszak 4 már 540 ezer nézőnél tart. S ha mindez nem lenne elég, akkor a negyedik epizódok és A feláldozhatók 2 mellett még a Csingiling - A szárnyak titka és Az emlékmás sem tekinthető eredeti filmnek a toplistán, ami azt is jelenti, hogy a hazai közönség ismét letette voksát a folytatások és feldolgozások mellett. Igazi sikerként mindössze a jelenleg harmadik és már 130 ezer néző fölött járó Ted említhető meg, de nemsokára Seth MacFarlane filmjének is látni fogjuk a folytatását. (A 20 ezer nézőnél járó Rómának szeretettel, a 130 ezer fölötti Merida, a bátor, valamint a 65 ezer néző felé tartó Amit még mindig tudni akarsz a szexről képviseli még a listán az eredetinek mondható filmeket.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dresden1 #2
    Amikor nem ezeket erőltetik, nincs is igény az új filmekre.
  • xido #1
    Kereslet és kínálat,ha nem ezeket erőltetnék,nem ezekre lenne igény,amiből azt hiszek,elég csak ezeket erőltetniük:)))