Szekeres Viktor

A Kung Fu Panda is kap egy harmadik részt

A meglepően szerény fogadtatás ellenére a DreamWorks stúdió folytatja a Kung Fu Panda-sorozatot, bár valószínűleg alacsonyabb költségvetéssel, s a harmadik rész már nem a nyári főszezonban lesz látható.

A DreamWorks animációs stúdiójának produkciói közül nem csak az Így neveld a sárkányodat fog harmadik résszel folytatódni, hanem a Kung Fu Panda is. Sőt, a DreamWorks Animation filmjeit ezentúl forgalmazó 20th Century Fox azt is bejelentette, hogy a Kung Fu Panda 3 premierjére éppen az Így neveld a sárkányodat 3 előtt fog sor kerülni, egész pontosan 2016. március 18-án. Így annak lehetünk szemtanúi, hogy a tavaszi animációs filmként indított sárkányos mozi nyárra kerül át, míg a csökkenő bevételekkel bíró harcművész panda tavasszal próbálja ellátni a következő rosszfiú baját.

A Kung Fu Panda-sorozat első részét 2008-ban mutatta be a DreamWorks, a film világszerte 632 millió dollár bevételt hozott és viszonylag kedvező volt a fogadtatása. (A bevételek Amerika és a világ többi része között 215,5 millió dollár - 416,5 millió dollár arányban oszlottak meg.) Éppen emiatt volt meglepő, hogy 2011-ben a Kung Fu Panda 2 csak alig volt sikeresebb, mint az első rész. A folytatás bár 665 millió dollárt termelt, de kevesebben látták, mint az első epizódot, hiszen a 3D-s jegyárak is közrejátszottak a bevételekben, amelyek, ha csak Amerikát nézzük, akkor bizony nagyot csökkentek, egészen 165 millió dollárig. A DreamWorks szerencséjére a nemzetközi piac kompenzált 500 millió dollárral.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!