Szekeres Viktor

Végre egy horrorfilm, ami érdekli a nézőket

Úgy tűnik, hogy pár csúfos kudarcot valló horrorfilmet követően A démoni doboz végre felkeltette a közönség érdeklődését. A film bevételei Amerikában már a 30 millió dollár felé közelítenek.

Amerikában szokás szerint meglehetősen lassú volt a hétvége mozis jegybevételek szempontjából. Mindössze az első helyet megszerző A démoni doboz (The Possession) című horrorfilmnek nincs szégyenkeznivalója, hiszen nagyjából igazolta a papírformát és pár horrorbukta után ismét sikert aratott a műfaj egyik képviselője - a hétvégén 3 nap alatt 17,7 millió dollár bevételt hozott. Az már csak hab a tortán, hogy mindössze 14 millió dollárba került, s a marketingre ennek több mint dupláját költötte a Lionsgate stúdió.


Külön öröm lehet a gyártó számára, hogy a film minden idők második legjobb szeptemberi eleji hosszú hétvégés nyitányát produkálta, mindössze a 2007-ben 30,5 millió dollárt termelő Halloween-feldolgozás hozott jobban újoncként ebben az időszakban. Persze minden siker viszonylagos, hiszen a 2816 moziban játszott film nyitánya még így sem közelítette meg a nem is olyan régen bemutatott többi természetfölötti horror bemutatkozását: mind a The Last Exorcism, mind a Kísértetjárás Connecticutban 23 millió dollárral debütált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    Bírom ezeket a rekordokat. Ilyen alapon minden film érhet el bevételi rekordot, hiszen olyan kategória is lehet, mint a legkevesebb pénzből forgatott február végi rövid hétvégén elért legtöbb bevétel olyan héten, amikor nem volt blockbuster bemutató és 3 hete nem is mutattak be újat.

    Amúgy nem tűnik jó filmnek. Sam Raimi forgasson inkább Evil Dead 4-et Bruce Campbell-el, mintsem ilyen filmek felett bábáskodjon.
  • alien47 #1
    Jónak tűnik. Erősen megnézős 2x egymás után.