Szekeres Viktor

Olimpia ide, Foci-Eb oda, az RTL Klub nyerte meg a nyarat

Az RTL Klub a nyár folyamán is megőrizte vezető pozícióját a nézettségi versenyben a jelentős sportesemények ellenére is. A megnyert esték számát tekintve a csatorna 60 nyert estét tudhat magáénak.

Az RTL Klub nyerte a csatorna számításai szerint a nyári nézettségi versenyt, ugyanis júniusban, júliusban és augusztusban 60 estét, azaz 18:30-tól 23:00-ig tartó főműsoridős sávot nyert meg a kereskedelmi korcsoportban. A megnyert esték tekintetében második helyre került az m1, amely 23 estét vitt el, természetesen a sportesemények közvetítésének köszönhetően. tudta csak elérni. A TV2 így csak a harmadik helyre tudott felkúszni a megnyert esték versenyének képzeletbeli dobogójára, a csatorna 9 alkalommal tudta megnyerni az estét.

A június 1 és augusztus 31 közötti időszakban az RTL Klub a főműsoridős átlagos közönségarányt nézve is jó mutatókat tudhatott magáénak. A kereskedelmi korcsoport körében, vagyis a 18-49 éves korosztály tagjai között 20 százalékot tudott elérni, de a TV2 is ott loholt a nyomában 17 százalékkal. Ősszel persze minden megváltozik, a közszolgálati adó vélhetően pár kábelcsatorna mögé fog kerülni és az RTL-nek lehetősége nyílik növelni az előnyét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zymkasithlord #4
    Az m1 és többi közszolgálati csatorna valóban kezd nézhetőbbé válni. Én már rég nem nézek mást csak az m1-et meg az ismeretterjesztő csatornákat(discovery,viasat,national geographic) meg néhány sport csatórnát . A többi csatornán azt se tom milyen műsorokat adnak. A jó múltkor a havernál belenéztemn a tényekbe miközben nála voltam,háááát nem tom,de számomra az,hogy ez a színész meg az a színész éppen válik,meg.hogy ez celeb éppen depis nem igazán hírérték,max a bekrepál.
  • Etinger #3
    Értelmesebb a barátiköröd, ennek örülni kell, de sajnos bőven vannak akik nézik és potenciális vásárlók is. Az RTL nem azért van, hogy filmeket nézz rajta, vagy sorozatokat nézz, stb. A lényeg, hogy nézd, akármit adnak, azon belül is a REKLÁMOT nézd. Minden más az RTL-nek is csak kötelező rossz.
  • dresden1 #2
    Ez van, az m1-et a kutya sem nézi, ami persze teljesen jogos. Így is marad, amíg ekkora a politikai befolyás Egyszerűen nem tudnak mit adni. Adnak két-három sorozatot, de a többi csatorna 20-30 sorozatával nem vehetik fel a versenyt.
  • donceleger #1
    Ha pedig egész évben foci EB lenne mindennap nap, akkor bizony az M1 lenne a király! De nem így van, és jó is ez, mert azért már sok lenne, de világos, hogy azokon a napokon tök mindegy mi ment a retekklubon, nem érdekelte az embereket.
    Ez a felmérés meg egy kalap ****, ebben én még sohasem szerepeltem, nem tudom hol mérik fel és hogy utána milyen számokkal szoroznak, de az ismeretségi körömben egész nyáron azt sem tudtuk, hogy létezik a retekklub meg a tévékettő.
    Sokkal színvonalasabb az M1 az új arculatával együtt. Sorozatok tekintetében is jobbakat adnak, mint a kereskedelmi csatorna és ami nagyon fontos, reklám nélkül.
    Mi már semmit sem nézünk "élőben" a ker. csatornákon. Felvesszük a műsort és másnap megnézzük, vagy késleltetve még az nap, és a reklámot átpörgetjük!
    Szóval egy hiteles, egész országra kiterjedő statisztikát kellene csinálni, akkor lenne értelmezhető eredmény!