Szekeres Viktor

A Babylon 5 készítője új sorozatokkal próbálkozik

A Babylon 5 című klasszikus scifisorozat készítője hosszas hallgatást követően ismét tévésorozatok írásába fogott és két érdekesen hangzó projektet már sikeresen el is adott.

A scifi-rajongók jó részének nagy kedvence volt annak idején a Babylon 5 című tévésorozat, többek között a nagyszerűen kidolgozott világnak köszönhetően. Mindez J. Michael Straczynski érdeme volt, aki azonban nem sokkal a B5 után eltűnt a tévésorozatok világából. Ugyan még láthattuk tőle a Crusade-et és a 2 évadot megért posztapokaliptikus scifit, a Jeremiah-át, de azóta pár filmes forgatókönyvtől eltekintve (Underworld: Az ébredés, Nindzsa gyilkos, Elcserélt életek) eltűnt a mozgóképek rajongóinak szeme elől, s a képregények világának egyik ikonikus figurájává vált.

Úgy tűnik azonban, hogy az 58 éves író idén nagy visszatérést tervez, ugyanis két projektjét is tévében kívánja megvalósítani. Az egyik a Vlad Dracula, melynek koncepcióját a Starz csatorna vette meg és a Drakula-történet egy új értelmezése lenne (természetesen a 15. században játszódna), a másik pedig egy halálos járványról szóló thriller lehet, melyet az ABC vásárolt meg. Ez utóbbi megvalósulására sokkal nagyobb az esély, hiszen a produkciós céggel kötött szerződés értelmében a pilot forgatókönyvének elfogadását követően a csatornának nem egy, hanem rögtön 13 epizód leforgatására kell megbízást adnia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pokolfiu #2
    egyetértek
  • Wittgen #1
    B5 egyik kedvenc sorozatom. Oltári sok részen keresztül ívelő sztori, ami a végén egy komplex egészet alkot. Örülnék neki, ha újra kiadnák, de a kor igényeinek megfelelően feltúrbózótt CGI-vel, a többivel nincs gond. :-)