Szekeres Viktor

Megvan a harmadik másfél milliárd dollár bevételt elérő mozifilm

Nálunk már DVD-n is meg lehet venni A bosszúállókat, Amerikában viszont ismét tömegeket vonzott mozikba a film, aminek köszönhetően bevételei átlépték a másfél milliárd dollárt.

A hétvégén Amerikában, mint arról már beszámoltunk, a Disney megpróbálta az utolsó dollárokat is kifacsarni A bosszúállókból, s az egy hete 123 moziban 115 ezer dollár bevételt hozó filmet az ünnepi hosszú hétvége alkalmából 1705 vásznon ismét elérhetővé tették. A lépés természetesen nagyszerű eredményt hozott, amely vasárnapig a becslések szerint 1,7 millió dollárban is megmutatkozott. A számokból kiderül, hogy már csak azért is sikeres volt az akció, mert az előző heti 938 dolláros vászonátlag a sokkal több, a filmet vetítő mozi ellenére sem csökkent, sőt, némiképp megnőtt (994 dollárra).

Ezzel A bosszúállók a Titanic és az Avatar után mindössze harmadik filmként a világon elérte a bűvös másfél milliárd dolláros bevételi határt. Az eredményből Észak-Amerika vasárnapig 619,5 millió dollárral vette ki a részét, míg a világ többi országának nézői 882,3 millió dollárt fizettek ki mozijegyre, hogy megtekinthessék Joss Whedon filmjét. Feltehetően az amerikai bevétel az elkövetkező hetekben már nem sokáig fog változni, hiszen a DVD és a Blu-ray nemsokára megjelenik - nálunk például már ott is van a boltok polcain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GaborT28 #2
    Tegyék ismét műsorra a Sötét lovag: Felemelkedést, vagy a Prometheust vagy bármelyik más filmet és ugyanez elmondható lenne róluk. Egyértelmű: minél tovább futtatsz valamit, elöbb-utóbb behozza az árát. Ha pl a Terminator 2-őt nyomatnák most újra a mozik, lehet (valószinű) az is kaszálna megint.
    Örülünk a semminek.
  • FoodLFG #1
    Én BDrippet töltöttem... :DD