Szekeres Viktor

A sötét lovag: Felemelkedés elkapta A sötét lovagot

A sötét lovag: Felemelkedés immáron több bevételt gyűjtött össze, mint A sötét lovag. Amerikában a minőség csökkenésére a közönség távolmaradással reagált, de Európa és Ázsia kompenzált.

Világviszonylatban megtörtént a hatalomátvétel, A sötét lovag: Felemelkedés sikeresebbé vált, mint A sötét lovag. Christopher Nolan harmadik Batman-filmje ugyanis összességében már 1,005 milliárd dollár bevételnél tart, míg A sötét lovag pár évvel ezelőtt csak 1,003 milliárdig jutott el. Ezzel a teljesítménnyel a két film minden idők legtöbb bevételt hozó alkotásainak listáján a 12. és a 13. helyet foglalja el. Az előrébb kerüléshez A sötét lovag: Felemelkedésnek az 1,024 milliárdos bevétellel rendelkező Alice Csodarszágbant kell felülmúlnia, s erre minden bizonnyal nemsokára sor is fog kerülni, hiszen a filmet nem olyan régen mutatták be. (Amerikában például a mostani hétvégén 5,9 millió dollárral gyarapodott a film bevétele.)

Az előzés egyébként annak ellenére történt meg, hogy A sötét lovag: Felemelkedés Amerikában "csak" 431 millió dollárnál tart, míg elődje 535 milliót gyűjtött össze. Ugyanis, ahogyan azt már megszokhattuk Amerikán kívül, Európában, Ázsiában és Közép- és Dél-Amerikában a folytatások és nagyköltségvetésű filmek sokkal sikeresebbek, mint hazájukban, az emberek sokkal fogékonyabbak a marketingre is. Mi sem mutatja ezt jobban az a tény, hogy míg Nolan második Batmanje 470 millió dollárig jutott el Amerikán kívül, addig a harmadik epizód, annak ellenére, hogy sokkal gyengébben sikerült, már 574 milliónál tart. All Time Worldwide 11. Alice in Wonderland $1,024,299,904 12. The Dark Knight Rises $1,005,196,000 13. The Dark Knight $1,003,045,358

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ZeGa #7
    Valószínűleg te csak azt látod benne.
  • jackoneill90 #6
    Remélem több batmant nem akarnak csinálni. Nem normális film egyik sem. traktorgumiba bújt idióta.
  • Wittgen #5
    Én mindhárom részt egyformán jónak tartom, pedig mindhárom különbözik és nem hasonlítható össze 100%-ban. Viszont vannak közös pontok: történetmesélés, jó színészi játék, remek zene és látvány, jó rendezés...de mégis különböznek.
  • asgh #4
    Kedves Viktornál koncepció, hogy valamiről konkrétan állítja, hogy jó vagy rossz, mintha a szubjektív véleménye irányadó lenne. Ez aztán jó kis flamet generál és máris megvan a kívánt kattintás szám.
  • tomboy013 #3
    Kedves Viktor. Az hogy minőségileg melyik volt alacsonyabb ez vagy a 2. rész, azt hadd döntse már el mindenki maga. Ha már cikkeket írsz próbálj már meg a függetlenségre törekedni, nem pedig a saját véleményedet leírni.
  • dresden1 #2
    Ez volt a rendezői változat, a DVD-n maximum bővített lehet. Nem hiszem, hogy épp Nolan ne tudta volna a saját változatát lenyomni a stúdió torkán. Nem is igazán tűnt szétvágottnak, így is majdnem 3 óra.
  • cS6Szi #1
    "Amerikában a minőség csökkenésére a közönség távolmaradással reagált,"
    Hát az én személyes véleményem az, hogy ez volt a legjobb rész mind közül. A másik, hogy szerintem a távolmaradás igazi indoka a lövöldözéses mészárlás volt a premier vetítésen. Ha Magyarországon lett volna ilyesmi, én is meggondoltam volna, hogy fel mennyek-e rá egyáltalán. Azt elismerem, hogy a filmnek vannak kisebb hibái. De szerintem ez csak azért van, mert nem fért volna bele a játékidőbe, hogy mindent rendesen és szépen bemutassanak. Így is hosszú film volt. Remélem lesz rendezői változat dvd-n.