Szekeres Viktor

A The Expendables 2 nem érdekli annyira a nézőket, mint az első rész

Sok sikerfilm folytatására még többen mennek el az első hétvégén, mint a nyitóepizód esetében, azonban a The Expendables második része nemhogy nézőket nem szerzett, de elég sokat el is veszített.

A logika azt diktálta volna, hogy a The Expendables - A feláldozhatók második része több embert fog érdekelni, mint az első epizód. Több embert, hiszen egyrészt az első filmnek kifejezetten jó volt a fogadtatása, azt gondolhattuk, hogy sokan szerették, másrészt pedig mert újabb akciósztárok csatlakoztak a filmhez (Chuck Norris, Van Damme), még a női nézők is kaptak fiatal Adoniszt és egy romantikus szálat. Azonban a The Expendables 2 pénteken mindössze 10,5 millió dollár bevételt szerzett Amerikában, ami 21%-kal kevesebb, mint az első rész nyitónapi teljesítménye.

Ez a becslések szerint a még mindig abszolút tisztességes 27 milliós hétvégi bevételhez lesz elegendő, amivel például Az emlékmást is túlszárnyalja Stallone és csapata, azonban az első epizód 35 millió dollárjától bőven el fog maradni. Persze, ha jó a fogadtatása a filmnek, akkor az elkövetkező hetekben még akár kompenzálhatja is a gyengébb kezdést a The Expendables 2. (Persze aki követi az IMDb-t, az lehet, hogy annyira nem lepődött meg mindezen, hiszen beszédes, hogy már csak 6,5/10-en áll a film, ami azt jelzi, hogy közel sem volt mindenki a 2010-es filmért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JohnR #9
    Azért lassítsunk már egy kicsit. Az első film nyitása kb 34 millió dollár volt.
    A második talán 2 millióval fog elmaradni az első hétvégén. De emberek, ez még cak egy hétvége. Sok minden múlik a második hétvégén, hogy hány %-os a csökkenés. Azért ennek a filmnek kb 80 nap lesz a mozis kifutása. Nem kéne temetni. Úgy gondolom, hogy közel olyasmi eredménnyel zárja a mozis életútját mint az első rész. A nemzetközi bevételekről meg még nem tudunk semmit. Szóval türelem. Nem fog bukni a film. A gyártó Millennium Films / Nu Image az USA és Kanadai jogokat 35 millióért adta el a Lionsgate-nak. Az Amerikán kívüli jogok is szép pénzt hoztak, szóval most csak meg kell várni, hogy hogy zárul az elkövetkezendó 2-3 hónap és a végeredmény tükrében lehet elkönyvelni, hogy bukás vagy nem. Ez alapján döntik el, hogy lesz e 3. rész. Személyes véleményem, hogy ha hozza az első rész számait a végén, akkor lesz folytatás.
  • tomboy013 #8
    Nem azt mondom hogy az IMBd értékelés mérvadó, csak azt hogy ott sem teljesített jól. Csak egy példa volt =)
  • Zombee #7
    Hála annak, hogy mindenhol azt mondják, az akciófilmek és a GTA káros és veszélyes a társadalomra, nem is csoda, ha most mindenki összeszarja magát, és csak csillámfaszvámpíros filmekre megy moziba.

    Amúgy meg a Feláldozhatók egy jó film, kapja be mindenki :).
  • Zombee #6
    Az imdb értékelés nem mérvadó, az Alkonyat filmeknek 5.3 a legnagyobb pontszáma, de a 4-ből 3 még az 5-ös átlagot sem éri el, de a siker mégis borítékolható, és sikeresek is. Persze fos az összes, szóval a pontszám reális, sőt :). Ezzel szemben pl. a Kommandó 6.5 pont, a Kobra 5.2 és a Rambo 2 is 6.5 pont, mégis sikeres filmek, a Rambo 2-őt egy sikeres folytatás is követte. Az első Feláldozhatók is 6.5, teljesen reális egy ilyen old-school akciófilmnek, a sznob szakértők eleve lepontozzák. Ennyit az imdb pontokról, ellenben a 2. rész most 8-nál tart.
  • Kindred Blades #5
    Érdekes. Az alatta lévő cikk épp azt taglalja, hogy a rendszeres mozilátogatók 21%-a fél moziba menni a Batman-botrány után.
    Logika, kedves Watson, Logika.
  • coolbboy83 #4
    Engem soha nem érdekelt, hogy a kritikusok vagy más emberek mit mondanak!
    A kritikusok azok, akik különösen nem értenek semmihez - nem is értem minek van ilyen szakma....
  • tomboy013 #3
    Nem tudom miért van összefüggésben az elemzők szerint az, hogy az első rész jól teljesített, a 2. rész fogadtatásával. Kíváncsiak voltak az 1. résznél hogy mit hozott össze egy ilyen szereplőgárda. De attól még csalódhattak a filmben az emberek, aminek következtében nem nézik meg a 2. részt moziban. Mindig bírom ezt hogy ha az 1. része jól teljesít egy filmnek miért kellene a másodiknak is? Ha jó a filmnek az értékelése miután lefutott moziban akkor várható a sikert. De az Expendables-nek nincs valami jó IMDb értékelése sem. Pedig szerintem nem egy rossz film. Bár nem is egy olyan film amire mindig emlékezni fogok az tény. Én moziba fogom nézni az több mint valószínű, akármilyen a fogadtatása.
  • Etinger #2
    Hát ez nagyon szomorú :(
    Szívből szurkoltam nekik...
  • Bannedusermail #1
    Emlékeim szerint az expandebles a legszarabb film volt, amit moziban láttam.