Szekeres Viktor

A TV2 ütős sorozatokban bízik ősszel

Csak napok kérdése és a TV2 megindítja Nagy Őszi Offenzíváját, melynek egyik sarokpontját menő amerikai tévésorozatok fogják alkotni. Van esélyük a sikerre?

Láttad már a Doktor House utolsó részét?
  • Persze. Éljen a net!
  • Nem. Kivárom a TV2-t.
  • Nem, már rég abbahagytam a sorozatot.
  • Egy percet sem láttam a House-ból.
Ahogy az lenni szokott, a TV2 sorozatok terén egy hajszálnyival az RTL Klub előtt jár, ugyanis a csatorna már tavasszal elindított minimum öt olyan szériát, illetve sorozatévadot, melyek még Amerikában sem értek véget. A frissességnek köszönhetően e sorozatokból már képernyőre is került 11-15 rész, s a nyári uborkaszezon, azaz kvázi műsorszünet után nyár végén folytatódhat a sugárzásuk.


A sort a csatorna augusztus 27-én, este kilenc óra után kezdi meg az NCIS című krimisorozat 9. szezonjának 12. epizódjával. Gibbs és csapata már évek óta Magyarország nagy kedvence, sőt, az NCIS a Doktor House visszaesését követően ismét a TV2 legnézettebb sorozatává vált, amellyel az RTL Klub is csak hellyel-közzel tudja felvenni a versenyt. Mindez rímel a krimi amerikai szereplésére is, hiszen odaát magasan a legnézettebb sorozat, nem ritkán hetente 20 millióan kísérik figyelemmel az epizódokat. Ennek megfelelően ősszel folytatódni is fog a 10. szezonnal, mely nálunk expressz gyorsasággal már jövő év elején látható lesz. (A színészek is hűségesek a sorozathoz, hiszen szinte mindenki aláírt már a 11. évadra is. Kérdés, hogy Mark Harmonnak lesz-e kedve folytatni, vagy nélküle megy tovább az NCIS?)

Ugyanezen a napon, valamivel fél tizenegy előtt az NCIS: Los Angeles is folytatódik a 3. évad 13. részével. Természetesen az NCIS testvérsorozatáról, ún. spinoffjáról van szó, amiben az az érdekes, hogy annak idején az NCIS is egy másik sorozatból, a 10 szezont megérő JAG - Becsületbeli ügyekből nőtt ki. Az NCIS: Los Angeles itthon nem lett akkora sikertörténet, mint azt várta a TV2, hiszen a csatorna a pénteki napot akarta a sorozatra bízni, azonban ez a kísérlet kudarcot vallott. Az NCIS hűséges követőjeként azonban nem lehet panasz a nézettségére, miképpen Amerikában sincs, hiszen az NCIS: Los Angelesnél a tengerentúlon csak egy sorozatot néznek többen, az NCIS-t. (Mondanunk sem kell, hogy a 4. évad hamarosan indul ott.)


Augusztus 29-én is dupla premierrel, illetve folytatással kedveskedik nézőinek a csatorna, hiszen a szerdai sorozatok is új epizóddokkal térnek vissza. A Doktor House 8. évadából az év első felében 11 részt láthattunk, most pedig újabb tizenegy kerülhet a képernyőre. Ez a jó hír - a rossz viszont az, hogy mint arról már valószínűleg mindenki értesült, a sorozat véget ért. Az amerikai Fox csatorna sokáig tárgyalt a készítőkkel és a gyártó stúdióval, de nem jutottak egyezségre. A bulvárértesülésekkel szemben utóbbiak és Hugh Laurie természetesen folytatni szerette volna a sorozatot, azonban a nézettség olyan alacsonyra süllyedt, hogy a Fox alaposan megnyirbálta volna a tavalyi év egyik legdrágább szériájának költségvetését, amit a Universal stúdió már nem vállalt.

Ugyancsak a 8. évad 12. epizódjával folytatódik, s ugyancsak befejeződik idén a Született feleségek, melyet szokás szerint közvetlenül a Doktor House után tűz műsorra a TV2. A két befejezés között azért van különbség, hiszen míg az orvosos sorozat végét az utolsó részek megírása előtt nem sokkal jelentették be, addig a Született feleségek készítője már évadkezdéskor tudta, hogy kedvenc karaktereinek hattyúdalát kell megírnia. (A sorozat nézettség ugyan csökkent, de még elfogadható volt, viszont a költségek itt is rettentő magasra szöktek.)

A TV2 tavaszi sorozatai közül mindössze a Grimm nem tér vissza augusztus utolsó hetében, de a csatorna a mesékre építő természetfölötti krimi még adásba nem került hét epizódját le fogja adni az ősz folyamán. Remélhetőleg az éjfélinél jóval humánusabb időpontban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bannedusermail #10
    Szerintem az ütős szónak más a jelentése.
  • Zombee #9
    Az paraszt szemét könnyebb kiszúrni az aktuális Jóban-rosszban évaddal, mint HD-vel. A tv2 nem állt át a 16:9-es adásra, elvileg csak a retekklub ad úgy. Azt nem tudom, pl. az ATV amikor HD-ben sugároz, milyen képarányban teszi. Vagy az m1, m2, Duna...
  • BaLeeX #8
    Nem úgy volt hogy ősztől HD felbontásban adnak majd?

    Erre azért leszek kíváncsi, mert 5ször véletlenül odakapcsolok 4szer tuti, hogy 4:3 arányú adás megy épp, ez HD adásban még inkább mókás lesz.
    Bár én már azon sem lepődnék meg hogy ha a HD minőségből sem lenne semmi.

    Ahogy nézem az rtl-t sem foglalkoztatja ez a kérdés, hogy a sz*rjait HD vagy SD minőségben tolja le az ember torkán. Még szerencse, hogy az F1-et már nem ők közvetítik...
  • 37lz55 #7
  • Al Ashrad #6
    Szerintem jó az NCIS és az NCIS LA is.
  • thomasbaker #5
    az m1 elég jókat vett idén, most megy a Sherlock, kezdődik az Egyszer volt hol nem volt, meg a Bosszú, a TV2-n talán meglesem a House végét ha már eddig nem tettem, a többi erre arra helyszínelő meg úgy fos ahogy van...
  • AZTA #4
    Maradjunk annyiban hogy mind a két féle szar. :D
  • Zombee #3
    Nagy Őszi Offenzíva? Atyaég! Remélem ez csak valami vicc, csupán a cikk ironizál, és nem valóban ez a tv2 szlogenje őszre.
    Amúgy ezerszer inkább az amerikai sikersorozatok, mint a házi gyártású produkciók. Hiába magyar, de híg fos az összes, akár tehetségkutató kamushow, akár szappanopera, akár egyéb "reality".
    Az nekem is meglepő, hogy az NCIS lenne Amerika jelenlegi vezető sorozata. elég egydimenziós, ráadásul a karakterek sem túl érdekesek, egy idő után pedig a nyomozósdi is unalomba fullad. A 10 évad már bőven túl van azon az egy időn szerintem.
  • ugh #2
    Pff
    A csi jo sorozat a miami es a new york meg nezhetok.
    De ez a ncsicnsiscs meg a losangeles az akkora rakas higszar, hogy az agyam eldobom.
    Es ezek a vezeto sorozatok?
    Gagyi..
    Maradok a discoveryknel az ng-knel meg a tobbi ilyennel, szerintem...
  • duke #1
    Mar megint hianyzik a szonyegbombazas opcio a szavazasbol.