Szekeres Viktor

Elszúrták a The Expendables 2-t is?

Egyelőre a 80-as éveket általában igencsak kedvelő kritikusokat megosztja a The Expendables - A feláldozható második része, de a negatív vélemények egy része igencsak aggasztó.

A hét elején megérkeztek az első kritikák az Amerikában pénteken bemutatásra kerülő The Expendables - A feláldozhatók második részéről, s ezek nem voltak túl kedvesek a filmmel szemben. Később, ahogy egyre több vélemény futott be, némiképp árnyalódott már a helyzet, jelen állás és a kritikaösszesítő RottenTomatoes oldal szerint 63%-on áll az akciófilm, ami 17 pozitív és 10 negatív előjelű véleményt fed, de nemsokára be fog futni még pár tucat amerikai kritika. (Persze a számok értelmezéséhez sietnénk megjegyezni, hogy a nem túl intelligens filmek rajongói által igazán kedvelt első rész a kritikusoknak még kevésbé jött be, 41%-os mutatóval végzett.)

A negatív kritikák közül az Empire magaziné (5-ből csak 2 csillag) azt emeli ki, hogy a film főleg a viccesnek szánt pillanatokban bicsaklik meg. Olykor működnek a színészek korábbi filmjeire tett utalások, illetve az is, amikor Chuck Norris Chuck Norris-tényeket elevenít fel, de az már nagyon erőltetett, hogy muszáj minden klasszikus Schwarzenegger- és WIllis-egysorost belecsempészni a szkriptbe, és a gyengécske romantikus szál sem sikerült túl jól Stallone karakterével. (Cserébe például Van Damme, mint rosszfiú kifejezetten üdítő jelenség volt.)

A pozitív vélekedések az akciójeleneteken kívül az egészséges öniróniát abszolút pozitívumnak értékelik, bár némelyik kritika szerint az egész olykor már-már paródiába csap át, de kifejezetten szórakoztató paródiába. Abban a legtöbb kritikus egyetért, hogy a The Expendables folytatása talán még agyatlanabb lett, mint az előző epizód, s a fiatal karakterek is jót tettek állítólag a filmnek.

Mi minderről augusztus 30-tól bizonyosodhatunk meg, akkor kerül ugyanis sor a magyar premierre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • djstefi #10
  • Jawarider #9
    Nem tudom mi a gond, ez egy klasszikus 80-as éveket idéző henteléses, darálós akció orgia. Lövünk, verekedünk meg beszólogatunk. Én sem a sztori, meg a mondanivalója miatt fogom megnézni.

    Ennyi.
  • WoodrowWilson #8
    :(
  • Running #7
    Fölöslegesen égeted magad, itt nem fog senki sem felnézni rád, ha megmondod a frankót.
  • WoodrowWilson #6
    Az első rész is maximum paródiának ment el, ezt majd esetleg társaságban nézem meg dvd-n, röhögve a gagyin.
  • Wittgen #5
    Én sohasem adok a kritikusok vakerálására, mindig az átlag filmnézők véleménye számít, bár már azokban is csalódtam, hisz nem mindenben egyezik az ízlésem a többséggel :)
    Az Exp1 nagyon bejött, a régmúlt "sztárjai" miatt - és főleg a akcióorgia miatt - pedig a 2. sem lesz csalódás. Ezt látatlanban merem állítani.
  • Zombee #4
    Amit itt leírtak, az tulajdonképpen mind jó, az ilyen filmeket akkor se szokott magas pontszámmal díjazni sem a kritikusok, sem az imdb, ha azok valóban jók. egyszerűen azért, mert ez egy buta akciófilm. A klasszikus (és anyagilag sikeres) Van Damme filmek mind 6-os átlag alatt vannak az imdb-n, mint a Tökéletes katona, Dupla dinamit, Tökéletes célpont, de a Rambo 2 is épphogy 6 fölé ment, a 3. rész meg közelít az 5-höz, de anyagilag igen jövedelmezők voltak. A kritikusok sznob véleményeket alkotnak többnyire, akkor se fogják felpontozni, ha tapsolva ugráltak a székükben a film alatt, mert buta akciófilmről van szó. Tehát az elszúrták az igen erős túlzás, már megint baromságot ír SzV, semmivel nincs alátámasztva, a cikk szerint a kritikákban sincs arról szó, hogy az Expendables 2 szar film.
  • tomboy013 #3
    Annyira függ attól hogy hogyan áll hozzá az ember. Én például iszonyatosan kíváncsi voltam az első résznél is a régi "akciósztárokra". Ezért ültem le megnézni. Nem egy nagy film de mégis maradandó a színészek miatt. A 2 mégjobban fog érdekelni Chuck meg Van Damme miatt =D Jó érzés olyan embereket együtt látni egy filmben akiknek régen nagyon jó filmjei voltak, ám azóta eltűntek a süllyesztőben.
  • Marinecorps #2
    Már hogy a picsában szúrták volna el? Azért mert 63%-os? A Kommandó imdb-n 6.5 és imádom!
  • sajtosnudli #1
    Nem hiszem hogy sokat kéne várni a filmtől...arra tökéletesen jó hogy leülj kikapcsolódni másfél órán át és nézd az öregfiúk zúzását.