Szekeres Viktor

Hatalmas a harc a legújabb filmek között

A múlt heti premierfilmek itthon egymást taposták a nézők forintjaiért, s végül mindhárom hollywoodi alkotás tízezer fölötti nézőszámmal debütált, de mindez nem volt elegendő a toplista élére való jutáshoz.

Az előző hétvége elég mozgalmas volt a magyar mozikban, ráadásul a sok néző ezúttal szoros versengést is hozott a filmek között. Mindez valószínűleg a három hollywoodi premierfilmnek is köszönhető volt, hiszen nem fordul elő túl gyakran, hogy még a hétvégi lista hetedik helyezettjét is több, mint tízezren nézzék meg. A friss bemutatók közül itthon a világpremier Amit még mindig tudni akarsz a szexről (Hope Springs) érdekelte a legtöbb embert. A Pro Video 35 vásznon bemutatott filmjére csütörtöktől vasárnapig 14 886 jegyet adtak el a multiplexek, ez a teljesítmény pedig az ötödik helyre volt elegendő a toplistán.


Közvetlenül a Tommy lee Jones és Meryl Streep főszereplésével készült film mögött a bankot itthon sem robbantó, 3D-ben is vetített Abraham Lincoln, a vámpírvadász szerezte meg a hatodik helyet. A Wanted rendezőjének új filmjét 11 480-an nézték meg, a mozik ennek megfelelően 17,3 millió forint bevételt könyvelhettek el, amelyből egy egyszerű matematikai művel segítségével kiszámolható, hogy a film átlagos jegyára 1507 forint volt.


S hogy folytatódjon a sorminta: a hét harmadik hollywoodi premierje a hetedik helyen mutatkozott be. Az Amerikában rettentő sikeres, alig 6 millió dollárból forgatott Magic Mike 21 moziban 11 258 honfitársunkat érdekelte.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #1
    Magic Mikeról jutott eszembe hogy újra kellene nézni az alul semmit, máris elért valamit a film :D