Szekeres Viktor

A Bourne 4 nagyon elverte A sötét lovag: Felemelkedést

Több mint kétszer akkora bevételre tett szert hétvégén Amerikában az új Bourne-film, mint a legutóbbi Batman, s ezzel új királya van a mozis bevételi listáknak a tengerentúlon.

Ahogy arra számítani lehetett, a negyedik Bourne-filmnek, A Bourne-hagyatéknak (The Bourne Legacy) Amerikában sikerült letaszítani a hétvégi toplista éléről A sötét lovag: Felemelkedést, mely így három hétig uralkodhatott. (Elődjének ez négy hétig sikerült.) A Bourne-hagyaték a becslések szerint ugyanis pénteken 14 millió dollár bevételt ért el, ami elegendő volt az első helyhez, s nagyjából 40,2 millió dollár körüli nyitóhétvégét jelez előre. A kezdés a Matt Damon-féle harmadik Bourne-filmnél természetesen gyengébb volt, A Bourne-csapda pár éve 18,4 millió dolláros nyitónapot produkált.


A sötét lovag: Felemelkedés pénteken 45%-os bevétel-csökkenést bemutatva 5,63 milliós bevételre tett szert a becslések szerint, ami 19,5 milliós hétvégében mutatkozott meg. A film jelenleg 390 millió dolláros eredménynél tart Amerikában, ami azt jelenti, hogy az előző epizód negyedik hetes teljesítményéhez képest 51 millió dollárral van lemaradva. Christopher Nolan harmadik Denevérember-filmje Amerikán kívül eddig 378 millió dollár bevételt hozott, de ez az eredmény hétfőig még nőni fog a további adatok beérkezését követően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gabe paul logan #2
    "its not about the money, its about sending a message"
  • Zombee #1
    A nagyon elverésre majd térjünk vissza a végelszámoláskor.