Szekeres Viktor

Az év egyik legjobban várt hazai DVD-megjelenése

Sokak számára a tavalyi év egyik legjobb filmje volt Az élet fája, számukra minden bizonnyal nagyon jó hír, hogy a közel sem kommersz alkotás megjelenik DVD-n lakossági forgalmazásban.

Magyarországon eredetileg tavaly augusztusban került volna bemutatásra Az élet fája (The Tree of Life) című Terrence Malick-film, de hiába várták sokan az alkotást, hiába kapott elismeréseket, az eredeti forgalmazó visszalépett szándékaitól, nem tartotta meg a premiert. Éppen ezért volt az ősz egyik legkellemesebb híre volt, amikor kiderült, hogy decemberben a Corner Film és az SPI közös erőfeszítései nyomán mégiscsak megnézhetjük moziban az év egyik legjobbját. (Az már csak hab a tortán, hogy Az élet fája 15 ezer nézőig jutott el, s e szám a mai napig nő hétről-hétre.)


Bár a filmet kedvelők közül sokan minden bizonnyal úgy tartják, hogy Az élet fája moziba termett (vagy BD-re), DVD-n is szerezhet magának új rajongókat a film, főleg, hogy szeptember elején idehaza is megjelenik a GHE forgalmazásában. A film eredeti, 1.85:1-es képarányban, DD5.1-es magyar és angol hanggal, valamint magyar és angol felirattal jelenik meg. Extraként egy hosszabb werkfilmet kapunk a kulisszatitkokról, valamint egy előzetest. Az extrákon szerencsére lesz magyar felirat is.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Stefling #6
    Ez jó? LOL...
  • end3 #5
    Nem hiszem erről a végletekig unalmas, magát művészinek tituláló filmről, hogy bárki várná a DVD-t. A kritikusok meg valszeg elaludtak a "vetítésen", a végén felriadva meg elszégyelték magukat, nem merték bevallani, hogy mit sem tudnak-értenek ebből az egész zagyvaságból és gyorsan adtak neki egy "Arany Pálmát".

    Nos, én büntetésből egymás után 150-szer megnézetném az "Arany Pálmát" odaítélő kritikusokkal ezt a művészieskedő, filmes förmedvényt. Majd legközelebb jobban ügyelnének a díj odaítélésénél. (Azt kívánnom büntetésül, ne is nézzenek mást az életükből még hátralévő éveikben.)

    A Peter Jackson által rendezett "Komfortos mennyország" talán inkább megérdemelte volna 2009-2010-ben az összes díjat amit filmnek odaítélhetnének, még sem kapott egyet sem. ( - - - Azaz de, a mellékszereplőnek járó jelölést(!) megkapta Stanley Tucci! - - - ) :-(

    És ha már valódi "művészfilmre" vágytok, maximálisan emberi mondanivalóval, és ez a cikk a "reklám helye"-ként született, akkor inkább a "Komfortos mennyország" DVD-t vegyetek. Az valóban egy csodálatos, filmes költemény. (Azt lehet, hogy meg tudnám nézni 150-szer, anélkül, hogy büntetésnek érezném.) 2010 júliusában láttam, azután még vagy háromszor megnéztem azóta. Nem sok filmet ismételek! Az eltelt időben, - azaz durván 2 év alatt, - egész pontosan 448 filmet néztem végig, egyet sem láttam, ami csak közelébe ért volna.

    Az "Életfa" egy nevetséges filmes kóklerkedés!!!
  • xido #4
    Okosabbak ettől se leszünk ám:

    "Öccse korai halálának évfordulóján Jack O’Brien (a kétszeres Oscar®-díjas* Sean Penn), a modern világ rohanásába belefásult építész visszagondol sorsfordító gyermekkorára, azokra a texasi kisvárosban töltött évekre, mikor elveszítette ártatlanságát, angyali édesanyjához (Jessica Chastain) és szigorú édesapjához (a háromszoros Oscar®-jelölt** Brad Pitt) fűződő kapcsolata pedig örökre megváltozott. Az emlékek felidézése közben talán nem csupán a saját, de az egész emberiség helyét is megtalálja az univerzumban. Terrence Malick, Az őrület határán és Az új világ legendás rendezője ismét utánozhatatlan hangulatú, elképesztő látványvilággal rendelkező filmet forgatott, amely minden eddigi munkájánál személyesebb és titokzatosabb, egyben átfogóbb is, ugyanis a direktor nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy a hit, a család és az evolúció oldaláról egyaránt feltárja az élet eredetét. Egyedülálló és monumentális munkája idén elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál legrangosabb díját, az Arany Pálmát."
  • Nailyenugysincs #3
    Szerintem az avengers is ott van az élen :D
  • xido #2
    Viktorom..egy felmérést csinálhatnátok ilyen címek és cikkek kreálása előtt,főleg,hogy az évnek nincs is még vége..elmondanám,hogy az eddig legtöbben az Életrevalók megjelenését várták..majd az Éhezők viadalát is..erre a kutya se kérdezett rá eddig,hogy hol van már :)
  • endrev #1
    Azért vártam volna valami rövid ismertetőt, hogy miről is szól ez... Teljesen zavaros és érthetetlen az előzetes.