Szekeres Viktor

A TV2 is törvényt sértett?

Versenyhivatali eljárás folyik a TV2 televízióadót működtető vállalkozás, az MTM-SBS Zrt. ellen. A GVH azt gyanítja, a csatorna egyik legnépszerűbb műsora, a Megasztár reklámozásakor megtévesztette nézőit.

Az RTL Klub egy elég régi beszélgetős műsor miatt sötétült el a mai napon 12 órára, s most a Pénzcentrum információi azt valószínűsítik, hogy a TV2 is törvényt sértett egy régebbi műsorával, pontosabban annak reklámozásával. A lap úgy tudja, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több reklámszöveg igazságtartalmát is vizsgálja. Ezek a következők: "A Megasztár kezdete óta a hazai könnyűzenei élet közel háromnegyedét a Megasztár tehetségei adják", "Az Euróvíziós Dalfesztivál idei magyarországi döntőjében a résztvevő előadók felét a Megasztár indította el a siker útján", illetve "A Megasztár minden idők legnézettebb magyar, zenés tehetségkutató sorozata".

Persze mindez nem azt jelenti, hogy a TV2 a valóságnak nem megfelelő mondatokkal kampányolt az eddigi legalacsonyabb nézettségű Megasztár-szezon előtt, a GVH a felmerült gyanút igyekszik tisztázni. Ehhez pedig a TV2-nek be kell bizonyítania állításai valóságtartalmát. A jogszabály megsértése miatt bírságot kell fizetni, ami egy olyan nagy árbevételű vállalkozás, mint a TV2 esetében több tízmillió forintra is rúghat. A GVH legkorábban október közepére dönthet az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #7
    A megasztáros meg xfaktoros ratyikon kívül nincs más előadó ma Magyarországon? Akik közül a fele leragad ott, hogy kijön a Story magazin CD mellékleteként 700Ft-ért a döntőben elhangzott 10 dala. Igazi karriert meg csak elenyésző részük ér el. Ezzel szemben a másik oldalon rengeteg előadó, zenekar áll, teljesség igénye nélkül: Magna Cum Laude, Tankcsapda, Kiscsillag, PASO, Omega, Ossian, Pokolgép, Kárpátia, Kalapács, KFT, Alvin és a mókusok, Superbutt, Stereochrist, Wisdom, Kowalsky meg a Vega, sorolhatnám... tömött klubok, sportcsarnokok előtt játszanak, nem egy közölük külföldön is elismert. Nyilván nem mindegyik elismertségével, sikerével értek egyet, de attól még az én állításomat erősíti.
    Bizonyos zenei stílusok nem kapnak teret a retekklubon, de ettől még ugyanannyian kíváncsiak rájuk, mint egy Gáspár Lacira. Ne tévesszen meg az az "őrület", amit a tévé bemutat, én láttam pl. Gáspárt ingyenes rendezvényen jó időben a város közepén, pénzért valószínűleg fele annyian sem lettek volna, és itt sem volt extrém tömeg, pont annyian voltak, ami egy ingyenes szabadtéri rendezvénynek kijár szombaton egy megyeszékhely főterén, ahol akkor is ugyanannyian vannak, mintha Győzike, Kadlott Karcsi, Fekete Dákó vagy épp minőségi pop oldalról a Magna Cum Laude lép fel.
  • zetortraktor #6
    Combikám, kiből áll a magyar zenei élet?
  • Zombee #5
    Szerencsére a hazai könnyűzene nem csak ennyi. Az viszont tényleg hazugság, hogy a 3/4-es megaszaros.
  • GaborT28 #4
    "A Megasztár kezdete óta a hazai könnyűzenei élet közel háromnegyedét a Megasztár tehetségei adják" >>> Látszik is. Ennyi pumpolt selejtet rég halmozott fel a hazai zeneipar.
  • hurkaur #3
    a terroristak. hat nem egyertelmu?
  • Narxis #2
    A bírságolók.
  • IMYke2.0.0.0 #1
    Vajon, ezeket a bírságokat kik teszik zsebre?