Szekeres Viktor

Itthon is teltházak az új Batmanen

Rengetegen nézték meg itthon a hétvégén A sötét lovag: Felemelkedést, azonban a filmnek még így sem sikerült az idei ranglista élére ugrania, azt továbbra is a Jégkorszak 4 vezeti.

Nem történt meglepetés, itthon a hétvége legnézettebb filmje A sötét lovag: Felemelkedés lesz, az Intercom premierjét csütörtöktől vasárnapig 86 643-an nézték meg a moziban. A nézők elég nagy része az első napon akarta látni a filmet, így nem csoda, hogy csütörtökön 28 845 nézőt regisztráltak országszerte. A hétvégi nézőszám egyébként 111 millió forint bevételt hozott a moziknak, s ezzel a film magasan túlszárnyalta az előző két rész nyitányát. A Batman: Kezdődik-ét nem is volt nehéz, hiszen a film alig 20 ezer nézővel startolt, de A sötét lovag közel 50 ezer nézője is könnyedén megvolt A sötét lovag: Felemelkedésnek.

Az AeonFlux blog információi szerint egyébként az első napon a filmet nézőinek majd 5%-a az IMAX-előadásokra váltott jegyet a budapesti Aréna moziban, míg 7,7%-uk úgy döntött, hogy eredeti nyelven nézi meg Nolan utolsó Batmanjét. A sötét lovag: Felemelkedést egyébként csütörtöktől 62 moziban kezdték el játszani idehaza, s ezúttal két feliratos kópiát is kapott a film, egyet a már említett Arénában, a másikat pedig az ugyancsak budapesti MOM Parkban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #6
    Ez nem szuperhősös mozi volt. A 20 percen keresztül ütjük egymást ököllel jelenetek meg unalmasak voltak. Meg a dragon ball szintű minél jobban erőlködünk, annál több az esély rá hogy valami nagy dolgot viszünk véghez részek is szánalmasak voltak.

    A sztorival egyébként nincs baj. Nincs igazából véve gonosz karakter benne, valamivel árnyaltabb a helyzet ennél.
  • Annorax #5
    A Sugár-ban néztem. Előadás előtt 3 percel kaptam jegyet a legjobb helyre és a egész sorom üres volt. A terem 20%-ig sem volt. Persze lehet, hogy azért mert nem 3D volt.
  • Wittgen #4
    Én hétvégén néztem meg, a terem felső harmada volt kb 70%-os kihasználtsággal - ez nem teltházas vetítés...

    A film viszont tetszett, bár olyan volt, mintha pár mesélős/nem túl mozgalmas szakasz kivágásra került volna a rövidebb játékidő miatt.
  • Pretorian #3
    Cinema City Szeged, Miskolc, Debrecen, Győr, Pécs. Ha eredeti nyelven akarod nézni felirat nélkül. Amennyiben feliratot akarsz, sajnos csak Pest marad.

    #1

    Nézz be a film topikjába. Ez a film inkább a Batman Beginshez kapcsolódik, mint a TDK-hoz.
  • Enton #2
    Talán több is lehetne az eredeti nyelvű vetítések száma ha nem csak pesten játszanák így. :(
  • tomboy013 #1
    Tervezem megnézni a filmet. Aki látta már írhatna valami véleményt róla. A Sötét Lovaghoz képest hogy sikerült?