Szekeres Viktor

A vártnál is gyengébben teljesít A csodálatos pókember

Már biztos, hogy lesz folytatása A csodálatos pókembernek, így a gyenge bevételek mindössze a költségvetésre lehetnek kihatással, no meg arra, hogy marad-e a rendező, aki egyébként is elfoglalt.

Már A csodálatos pókember premierje után a első becsült bevételek megjelenésekor lehetett sejteni, hogy a film mélyen a várakozás alatt teljesít bevétel tekintetében, de azóta kiderült, hogy várhatóan még a nyomott elvárásokat is alul fogja múlni a szuperhős történetének rebootja. Marc Webb rendezése a hétvégén már 10,8 millió dollárra volt jó Amerikában, ami a harmadik hétvégén meglehetősen zsenge teljesítménynek számít - a negyedik hetében járó Ted című komédia csak 50 millió dollárral kezdett, de még most is 10 milliónál jár.

Beszédes az az összehasonlítás is, ami szerint a harmadik hétvégi bevételeket tekintve az első rész 45, a második rész 26, a harmadik pedig 29 millió dollárnál tartott. Mindez azt is jelenti, hogy A csodálatos pókembernek még a 300 milliós bevétel sem lesz meg, pedig annyit még az eddig leggyengébben teljesítő harmadik rész is simán hozott - 2D-s jegyárak mellett. Az már csak csekély vigasz, hogy Amerikán kívül már 386 millió dollárnál jár a film, de egyelőre a harmadik rész által produkált 554 millió messze van, de nem elérhetetlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GaborT28 #10
    De miért kell még folytatás is, ha ez gyengén szerepelt?
  • Hedgehunter #9
    aludtam a moziban a film alatt... Hihetetlen mennyire szanalmasra csinaltak a Toby fele film 100x jobb volt..
  • Laza #8
    Szerintem borzalmas volt ... amit mondasz, tényleg érdekes, hogyan tudott rögtön harcművész lenni ... talán a pók is az volt :)
    De ez a gyerek miden, csak nem szimpatikus .. mondjuk ezt már a készítés alatt is lehetett sejteni. Aztán az, hogy otthon a kis szobájában találja fel és gyártja le a Pókember egyik legnagyobb 'képességét', a hálóvetőt, az még viccnek is rossz ....... az oké, hogy genetikailag extra képességeket kapott, de azért ez már sokkk.
    Nem lesz ez a film attól jó vagy jobb mint a régiek, mert szegény pókgyerek meg tud sérülni ... persze ami csak arra az 5 percre érdekes, ameddig ezen drámáznak, utána mintha mi sem történt volna, max koszos a ruhája :)

    Jah, és a Magyar szinkronban találhattak volna valami pöszébb csajt is :D
  • Wittgen #7
    Én adtam neki esélyt moziban, gondoltam nem lesz olyan unalmas, mint Raimi Pókember-filmjei. Sajnos csalódtam. Mivel a sztori nem hozott újdonságot, egyedül Dennis Leary (elsősorban) és Emma Stone karaktere hoztak üde színfoltot és segítették, hogy ne aludjak el a moziban. Viszont az tetszett, hogy az akciók közbeni viccelődést beletették, valamint, hogy Parker karaktere laza csávó volt.

    És hogy pityokas első pontjára is reagáljak:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Okosnak okos a srác, de nem folytatta apja kutatását, csak felhasználta azt, amit a fater már felfedezett és leírt. Sheen karaktere viszont szimpatikus volt.

    Viszont azt kicsit ellentmondásosnak tartom, hogy erő és pókösztön birtokában is egyből harcművész lett, pedig nem gyakorolt...


    Egy szó, mint száz, ha lesz is folytatást, azt szigorúan csak otthon fogom megnézni, ha már nem lesz semmi normális európai krimi vagy vígjáték, esetleg ázsiai akciófilm, netán ruszki háborús múvi, amelyek többet érnek számomra.
  • pityokas #6
    Én kalózverzióba elkezdtem nézni, de már az elején meguntam! :S
    Pókember felhajtás már a gyerekkoromban is nagy volt (90-es évek) és már akkor lehetett kívülről fújni az egész élettörténetét, de ez a film olyan unalmasan adta elő, hogy egyszerűen abbahagytam pedig még főellenségét nem is láttam!

    Több kérdésem felmerült a 30 perc alatt (XD):
    1. Milyen korosztálynak készült?
    Oké, hogy gördeszkás amerikai tini (amit már a Vissza a jövőbe óta minden tini-filmben láttam), de aztán jön az, hogy olyan okos, hogy folytatja apja kutatását (diploma nélkül!) és megoldja a nagy rejtélyt és aztán pedig bugyogóba öltve megvédi a várost. Szerintem a célközönség a gyerekek lettek volna, de árulja el valaki, hogy egy 8 éves gyereket leköt, ha 10 percen keresztül van egy jelenet, hogy nem ment el Mane néniért Peter és lebassza a nagybátyja?

    2. Mit gondoltak ezek végül is?
    Minek remake? Az előző se volt akkora siker, hogy meg tudja nézni az átlag ember újra. Bezzeg a Gyűrűk-Urát és a régi Batman filmeket szívesebben előveszem és akkor még nem volt ekkora felhajtás, mint most, hogy 5 percenként reklámozzák a TV-ből és, hogy a neten is csak erről van szó.

    3. Szuper, hős???
    Az első 30 percben rájöttem, hogy ez a színész nem egy szimpatikus karakter, kb ez a pimasz, nagyképű alakítást Dennis a komisz jobban játsza el vagy a Már megint Malcolm karaktere. De mivel nem láttam a film többi részét így csak ezeket tudom leszűrni.

    4. A film célja
    A pénz lett volna egyértelmű. De most ennek MUSZÁJ folytatás különben csorbul az image az új Pókember szérián. Amúgy meg ha Tájföldön vagy Dél-Koreában sok a bevétel, miért nem csak ott adják ki? Jobban megérné nekik...
  • Axlkenobi #5
    Nem, ez a film nem bukás. A világszintű összbevétele úgy 615 millió dollár környékén jár.
  • Xerox10 #4
    Azért csináltak ezt a remake-t, hogy a Sonynál maradjanak a jogok.
  • GaborT28 #3
    Esetleg azért volt rá szükség, hogy bemutassák(megszerettessék) azt a pókembert, aki majd a Bosszúállók folytatásába kerül.
    (Nekem végülis mindegy, Amcsi kapitány óta nem nézek meg Marvel filmet)
    És igen. Most jöhet az, hogy:"megmondtuk előre, hogy bukás lesz; korai, nincs rá szükség" Nem sajnálom.
    Ez fog történni a Fantasztikus négyessel is és még jó pár karakterrel.
  • Narxis #2
    Az a baj, hogy már végletekig lerágott csont ez a Pókemberes téma. Egyszerűen nem tud újat mutatni, attól, hogy rebootolnak még a történet ugyanaz marad. Szerencsétlen Ben bácsira már akkor keresztet vetettem mikor kilépett az utcára megkeresni a Parker gyereket. Ne ragaszkodjanak annyira a képregényhez, csináljanak egy szabadabb feldolgozást.

    Szerintem várhattak volna még ezzel a filmmel, hogy egy kicsit porosodjon az a csont.
  • GaborT28 #1
    Még remake-et.... méééééééééééég