Szekeres Viktor

A Korhatár Bizottság már látta és véleményezte A sötét lovag: Felemelkedést

Magyarországon csak jövő héten mutatják be Christopher Nolan új Batman-moziját, azonban a forgalmazó munkatársai, valamint a Korhatár Bizottság tagjai már látták a filmet.

Döntött a Korhatár Bizottság, s ez alapján itthon 16-os karikával fog mozikba kerülni A sötét lovag: Felemelkedés (The Dark Knight Rises). Persze ez mindössze ajánlás, a karika azt jelenti, hogy a film "16 éven aluliak számára nem ajánlott." Ez egy fokkal szigorúbb, mint például az amerikai besorolás, ugyanis az ottani hivatalos szerv, az MPAA PG13-kategóriát ítélt meg a filmnek, mely azt jelenti, hogy bárki megnézhetik, mindössze 13 éves kor alatt szülői vagy felnőtt kísérő társaságát javasolják.

A korhatár-besorolást végző szervezet munkatársai mostanában egyébként nem voltak irigylésre méltó helyzetben, hiszen több filmet is végig kellett nézniük. Így korhatárt kapott többek között az Adam Sandler-féle nyári komédia, az Apa ég!, valamint az Abraham Lincoln, a vámpírvadász is. A Korhatár Bizottság szerint mindkét film nagyjából a Batman-film szintjét képviseli, így ugyancsak 16-os plecsnit kaptak. Ezen besorolások egyébként annyiban érdekesek, hogy Amerikában mindkét film a szigorúbb, R-es kategóriába került.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pretorian #7
    "A korhatár-besorolást végző szervezet munkatársai mostanában egyébként nem voltak irigylésre méltó helyzetben, hiszen több filmet is végig kellett nézniük."

    WTF

    Szerintem sajnáljuk is őket amiért ilyen embert próbálóan stresszes, feszültségekkel, vérrel és verejtékkel teli munkájuk van, hogy egész nap filmeket kell nézniük.
  • Pretorian #6
    Tény hogy jobb lenne, ha kicsit szigorítanának ezen a dolgon.
    De ha jobban belegondol az ember, az információs társadalom éppen a fénykorát éli, szóval nem biztos hogy lenne visszatartó ereje az ilyesminek. Ha a gyerek meg akarja nézni a filmet, csak letölti a netről.
    Alig 20 éve még ugye nem volt internet, full HD-ben videót rögzítő mobiltelefon és kézikamera.
    Ha valamiért nem tudtad megnézni a filmet moziban, szó nem volt arról hogy megnézel valami kamerás fost, vagy felmész az egyik torrent oldalra, és letöltöd a full HD filmet. Megvártad a VHS-kazettát amit vagy megvettél, vagy kikölcsönöztél (és persze átmásoltál).
    Engem simán beengedtek 10 évesen az Alien 3-ra '92-ben. Igazából nem történt olyan gyerekkoromban, hogy ne engedtek volna be egy filmre. Pedig 14-15-16 éves koromban nagyjából minden hétvégén moziba jártam, és szinte mindent megnéztem, ami érdekelt.
    Volt ezek között sok 18+ -os film is.
  • winnie #5
    "Amúgy sem ér semmit az egész, mivel nálunk a moziba boldog-boldogtalan bemehet, valamint bármelyik kiskorú azt néz meg, amit nem szégyell. "

    a besorolásnak nem feltétlenül az a lényege, hogy ki megy be, hiszen mindenki el tudja dönteni, az nem a mozi vagy egy bizottság dolga. hanem hogy mondjuk egy disney film előtt ne menjen korhatáros előzetes, illetve, hogy a szülő tudja, hogy milyen filmről van szó, mire engedi el a gyerekét. most a kezeim közé került a régi disney-s animáció, a Dinó, és PG volt amerikában, rögtön tudtam, hogy nem a legártalmatlanabb mese.
  • Wittgen #4
    Ennyit is érnek ezek a paprikajancsik. Ami az amcsiknál gyenge besorolású azt felemelik, ami magas, azt lecsökkentik....fő a következetesség....bár lehet, hgoy nálunk mások a szempontok. pl cici mehet, vér nem :D

    Amúgy sem ér semmit az egész, mivel nálunk a moziba boldog-boldogtalan bemehet, valamint bármelyik kiskorú azt néz meg, amit nem szégyell.
  • concrete #3
    mivel ez szerintem NMHH közeli állás, így az első lépés;

    lépj be a fideszbe ...
  • Fresh Duke #2
    Nekem is ez volt az első gondolatom... :D
  • Chocho #1
    Korhatár-besorolós csávó akarok lenni. :DDD