Szekeres Viktor

TV2 HD-re vált és elindítja új csatornáját, a SuperTV2-t

Az RTL és a TV2 ősszel elkényezteti a nézőket, de nemcsak új műsorokkal, hanem új csatornákkal is. A TV2 most jelentette be a SuperTV2 indítását.

Milyen csatornát nézel legtöbbet?
  • Országos kereskedelmit.
  • Közszolgálatit.
  • Kábeles adót.
Magyarországon jelenleg az RTL Klub a nézők kedvenc csatornája, míg a második legnézettebb adó a TV2. Ez persze nem csoda, hiszen a két országos lefedettségű kereskedelmi adóról van szó, melyeket az m1, a Cool, a VIASAT3 és a Film+ követ dinamikusan változó sorrendben, negyed-, ötödannyi nézővel. E csatornák mögött pedig már csak jobbára 1%-os közönségaránnyal bíró, alkalmanként pár tízezres nézőszámot produkáló tévéket találunk.


Arról már korábban beszámoltunk, hogy az RTL Klub ősszel elindítja új csatornáját, az RTL 2-t, mellyel rengeteg premiertartalommal fog megtámogatni. A TV2 válaszlépése a SuperTV2 ugyancsak őszre belőtt indítása lesz. A csatornának persze már így is vannak kábeltévéi, a nőket megcélzó FEM3, valamint a férfiakra hajtó PRO4, ezek mellé lépne fel a SuperTV2, bár a TV2-es brand direkt alkalmazásával várhatóan azért nagyobb nézőszámot, illetve közönségarányt produkálva. (A TV2 vezetője szerint a cél középtávon elérni az 5%-os közönségarányt, azaz a mostani üldözőboly szintjét.)

A TV2 múlt héten kiadott közleménye szerint a csatorna hosszú távú stratégiai terv keretében nagy volumenű fejlesztést hajt végre, minek keretében újítja meg és bővíti a TV2 Csoport kábelportfólióját. Új műsorblokkokkal, saját gyártású tartalmakkal erősít a FEM3 és a PRO4, ősszel indul a SuperTV2 nevű prémium csatorna. A 2012 őszén induló televízióadó a tervek szerint nagy költségvetésű, saját gyártású műsorokkal, premierfilmekkel és sorozatokkal várja nézőit. Ezek mellett az aktuális tévés trendeknek megfelelően, a TV2-n már megismert márkák kiterjesztése is látható lesz az új csatornán, illetve egyes műsorok a TV2-es premier előtt kerülnek képernyőre.

Különböző lapinformációk szerint arra lehet számítani, hogy a SuperTV2-n leadásra kerülhet az anyacsatorna több, adásba nem került sorozata, illetve adásról lekerült szériájának folytatása. A vásárolt produkciók mellett persze sajátgyártásúak is lennének. A csatorna újramelegítheti az ismétléseivel jó nézettséget hozó Hal a tortán című gasztro reality-t, de lehet, hogy elkészül "kicsiben" a TV2 által nagy sikernek kommunikált, azonban nem folytatott Nagy Duett is, s ha megfelelő időpont adódik rá, akkor ismét képernyőre kerülhet a Big Brother is.


- A stratégiaváltás a TV2 Csoport hosszú távú stabilitását, a disztribúciós bevételek kiaknázásának lehetőségét szolgálja. Bizonyítja egyúttal a tulajdonosok elégedettségét a TV2 Csoport elmúlt féléves nézettségi eredményeivel és a programráfordítások hatékonyságával. Az invesztíció egyértelműen mutatja a ProSiebenSat.1 elkötelezettségét a hazai leányvállalat iránt valamint azt a tényt, hogy komoly potenciált látnak a hazai piacban és a TV2 márkában - mondta Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója.

RTL 2 vagy SuperTV2?
  • RTL 2
  • SuperTV2
A kábelcsatornák mellett a TV2 megerősítésére is sor kerül, az őszi műsorstruktúra legfontosabb eleme a világ egyik vezető valóságshow formátuma, a The Voice című szuperprodukció lesz. A minőséget kedvelők számára jó hír, hogy az invesztíció fontos részeként mind a TV2, mind a SuperTV2 ősztől HD minőségben fog sugározni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #45
    A tv2 és a retekklub csoport műsorán. A HD-vel meg az a baj, hogy ez a mocsok HD-ben is csak mocsok lesz.
  • kalapos01 #44
    Hol itt az aranytányér? És mi a szar? Ezt nem gondoltad át.
  • trollibusz #43
    A szar aranytányérba rakva is csak szar marad.
  • donceleger #42
    Tévedsz!
    Dolgoztam műszaki boltban értékesítőként és üzletvezetőként is összesen 10 évig, pontosan tudom, hogy az ingyen hitel, mint olyan létezik.
    És délen lakom!
  • kalapos01 #41
    Ezer olyan példa van, hogy ugyanazon az áron adják kamatmentesre. Attól, hogy van ellenpélda, még nem lesz törvényszerű. Ezt nevezik akciónak. Akciózhatsz árcsökkentéssel, vagy így.
  • fergusonpapa #40
    kamatmentes részlet a legnagyobb marketing fogás.. feljebb nyomják az árat picit és adják részletre,ennyi,tv elmegy jóáron és lassan folyik be a pénz..de hidd el minden akció előt néz meg egy régebbi ujságot és lás csodát rájösz igazam van.

    Am az emberek többségének nincs pénze sokszor még kábeltvre se.. nem tudom te hol élsz am..
  • B0nFire #39
    És ez melyik bolygón van?
  • donceleger #38
    Ja és nem Pesten élek, ahol többet keresnek az emberek! Átlag alatti fizuval rendelkezek én is és a feleségem is! Ez is egy vicc szerintem, legalább is a statisztikai hivatal által kiadott átlagkereset a különböző foglalkoztatásokban, legalább is én nagyon meglepődtem, mert a kereskedelemben átlagosan 250-300 eFt a kereset, én meg ebben a szektorban hazavittem 100-120 eFt-ot!
    De a jelenlegi ágazatban is jócskán az átlag alatt keresek, mégis megengedhetem magamnak!
  • donceleger #37
    Vicces, ez a példa nem mai darab, így 30 évesen már külön élek a feleségemmel és 2 éves gyermekemmel. Lakáshitel és autóhitel is van, ennek ellenére igen, most megvettem ezt a Plazmát 180-ért! Igen részletre, de kamatmentes részletre két éven keresztül, így nem fogom a dupláját kifizetni, sőt egy centtel sem többet.
    Mellesleg senki sem mondta, hogy hitelkártyára kell tévét venni, vagy személyi kölcsönre, erre való az áruhitel, ahol szintén van ingyen hitel, vagy ha az nem akkor kamatmentes, mert kezelési költséget számítanak fel. Másfél év alatt meg lehet a tévé havi 10 rugós törlesztővel és nem fizeted ki a dupláját!
    Szóval magamból indultam ki, én kerestem rá a lóvét, vagy fogom ugye mivel hitel, de nem érzem feleslegesen kiadott pénznek!
  • B0nFire #36
    160 ezer forint az majdnem pont kéthavi fizetés. Szakképzett ember sem visz haza száznál sokkal többet nettóban! Természetesen drága a készülék, _különben_ mindenkinek lenne vagy kettő új (ha nem lenne drága). Ezért ezen fölösleges vitatkozni – hogy kinek mi a drága –, ugyanis ha burokban élsz, és mindened megvan, nemigen nézel szét, akkor azt tapasztalhatod, hogy minden szép és jó, de hidd el nekem, az emberek nagy többségének nincs lapostévéje, akinek új tévéje van, annak azért van, mert a régi bedöglött, és hitelt vett fel rá, aminek a végén, ha két év múlva lejár, akkor pont a dupláját fizette ki a százhatvanezer forintnak, és már el is avult a tévéje.

    Na! Próbáld meg! Ne abból indulj ki, hogy anyádéknak mire telik. Keresd meg magad az árát, tartsd el magad meg még vagy két embert, azt' akkor majd jobban meggondolod, hogy azt a százhatvanezret kiadod-e egy tévére, vagy mondjuk egy normális bútort veszel belőle, hogy legyen min aludni.