Szekeres Viktor

Megjöttek az első vélemények az új Batman-filmről

Július 18-ig nem nagyon találhatunk hivatalos kritikát A sötét lovag: Felemelkedésről, azonban a sajtóvetítések első élménybeszámolóit már mindenki olvashatja. Ha akarja.

New York City-ben hétvégén megtartották Christopher Nolan új filmjének, A sötét lovag: Felemelkedésnek (The Dark Knight Rises) az első sajtóvetítését, melyre pár kiválasztott orgánum képviselői voltak csak hivatalosak. Természetesen sokan várták érdeklődéssel az első véleményeket a filmről, s összességében azt lehet mondani, hogy egyelőre pazar a vélemények többsége - még akkor is, ha hivatalosa július 18-ig nem jelenhet meg kritika a filmről, addig ugyanis embargó van.

Az általában Twitterre kikerült reakciók szerint a New Yorki vetítés remekül sikerült, a közönségnek tetszett a film, melyet vastapssal fejezett ki. Tom McAuliffe szerint például a trilógia önmagában jobb, mint a részek összessége, s a harmadik epizód sikerült legjobban. Véleményéhez hozzáfűzte, hogy a film befejezése elgondolkodtató. Egy másik tweetelő szerint kétszer is könnyekben tört ki a filmet nézve: egyszer szomorúságában, másodjára pedig határtalan örömét fejezte ki így. Vince Peluso a Facebookján írt annyit, hogy egyelőre nem nagyon jut szóhoz, de annyit megírhat, hogy a TDKR épp olyan lett, mint amilyennek elvárta.

Ma és holnap egyébként a Los Angeles-i vetítésekre kerül sor, így minden bizonnyal még több véleményfoszlány fogja ellepni a netet, ami azzal is jár természetesen, hogy megérkeznek az első negatív vélemények. (A többi városban csak a Comic Con után lesznek vetítések, amikor várhatóan a magyar újságírók és bloggerek is megnézhetik ingyen és bérmentve az itthon az Intercom által forgalmazott képregény-filmet.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • koschwarz #17
    ha minden igaz, akkor a 3 rész együtt egy szép ívet ír le. ahonnan indult, aztán ahogy a 2. rész végén üldözött lesz, és most...ki tudja mi lesz :D

    a prometheus mellett ezt a filmet vártam a legjobban. a prom. ha nem is volt csalódás SZÁMOMRA, azért nem is durrant akkorát.
    ebben azért bízom, hogy igen :D
  • Yagami #16
    Így van. És ennek az égvilágon semmi értelme nincs. Ez olyan, mint hogy a leves, a második fogás és a desszert mind jók, de hát ugye ez "ebéd", és mint olyan egész, jobb mint ha csak desszertet ettünk volna. Atyaég:) Pénzért ennyi baromságot beszélni...amúgy meg mit vártatok? Naná, hogy "atomjó" lett. 3 éve ez megy. Rettentően kíváncsi vagyok rá, ha tényleg túlszárnyalta az előző részt (amit kötve hiszek, vagy még úgyse), megemelem a kalapom előtte. További szép estét!
  • kalapos01 #15
    Nem túl bonyolult pedig. Arról van szó, hogy a 3 film egyben, egy egészként az igazi, s jobb, mint külön-külön a részek.
  • kalapos01 #14
    Na, itt van valaki, aki nagyon hülye. Szomorú, ha neked be lehet ilyet magyarázni. Minden film előtt vannak pozitív kritikák. Azok nem azt jelentik, hogy neked tetszeni fog.
  • nessboth #13
    Én sem értettem nagyon, szerintem úgy értette, hogy jobb mint az előző kettő rész egybevéve. Mert ugyebár előtte nem készült Batman trilógia, Burton 2-őt csinált asszem Schumacher is!
  • morden #12
    Vagy tisztában van az összes batman filmmel jobban, mint a kritikus aki írta ezt...
  • opeca #11
    Jaja erre mondják, hiszem ha látom, ettől függetlenül szerintem azért tartották a színvonalat.
  • G22 #10
    Vicc, előre belemagyarázzák az emberbe mekkora film,ezt csinálták az Avatárnál is, közben rakás s*ar lesz ez a 3.rész!
  • pokolfiu #9
    hát izé... így szólt a mondat:

    ...Tom McAuliffe szerint például a trilógia önmagában jobb, mint a részek összessége, a a harmadik epizód sikerült legjobban...

    ezt neharagudj, de nem lehet másképp értelmezni, hoyg egyben nézve, egy történetként jobb, de ha a trilógia 3 részét külön értelmezve, a 3. s egyben záró rész a legjobb a 3ból... ha ezt nem így érti valaki annak szövegértelmezési problémái vannak. mondom ezt mindenféle sértegetési szándék hiányában...
  • koschwarz #8
    aztán az ember miután elérte a 8. életévét, akár már azt is megtanulja, hogy kilépjen a szemellenzős, saját elképzelésű kis zárt világából és ne egyszerűen és bután szarjon a kritikusok véleményére, viszont kritikus szemmel nézze azt is, egyben a kritikusok véleményének megismerésével szélesítse ismereteit.