Szekeres Viktor

Kultikus rendező készíti a Popeye-mozifilmet

Teljesült az animációs filmek fanatikusainak vágya, jó kezekbe került a Sony animációs részlegének tervezett Popeye-mozija, hiszen a rendező nem más lesz, mint Genndy Tartakovsky.

Még tavaly jelentette be a Sony Pictures Animation, hogy elkészítenek egy egész estés Popeye-animációs filmet, természetesen a számítógéppel generált fajtából. Most, a Variety jóvoltából a filmet Genndy Tartakovsky fogja rendezni. A Moszkvában született, 40 éves animációs szakember annak idején még 1996-ban robbant be a köztudatba a Dexter laboratóriuma című animációs sorozattal, majd később olyan szériákat talált ki, mint a Szamuráj Jack és a Szimbionikus Titán, sőt, az első Star Wars-animációs széria, a Csillagok háborúja: Klónok háborúja elkészítésével is őt bízta meg George Lucas. Idén bemutatás előtt álló Hotel Transylvaniát rendezte.


Popeye karaktere 1929-ben született meg E.C. Segarnak köszönhetően, akkor még csak egy comic strip, a Thimble Theater olykor feltűnő szereplőjeként. Idővel persze kinőtte magát és 1933-tól elkezdték gyártani a Popeye-animációs filmeket, egészen a 40-es évekig. A spenótimádó tengerész figurája 1980-ban egy élőszereplős filmváltozatot is kapott, melyben Robin Williams volt a főszereplő, a rendezést pedig Robert Altman vállalta el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yagami #9
    Na ja, többek között ezért is néztem inkább Nickelodeon-t.
    Popeye? Szerintem a film bőven elég volt belőle...
    További szép napot!
  • Etinger #8
    Tudom mire gondolsz.. de akkortájt ezek a mesék mind ilyenek voltak. Mármint a Pindúr Pandúrok, az a kakas meg a tehén, meg aaaz Én vagyok menyus stb (pontos címek nem rémlenek). Ezek mind egykaptafa. Írtó rondán rajzolt (bár egyedi stílusú) zajos Cartoon Network mesék. Pl az 1000 éves Tom és Jerry mellett rajztechnikailag tényleg nagy 0 az egész.
  • Zombee #7
    A Rangot a kortárs animációk ellen hoznám példának.
    A Dexter nekem 15 éve is bárgyú volt, és nem, nem Pocahontast néztem. Agyatlan barom a leányági felmenőd. Már ha van ilyen.
  • fergusonpapa #6
    Mi bárgyú neked egy 15éve rajzolt mesén? föleg az ujitotton.Nagyon is ötletes és aranyos mese van,a samuraj jackel együtt. Gondolom te inkább akoriban disney féle pocahontast néztél..

    Rangót felhozni elenne.. mikor az pár éves sincs,tudod mennyit változott azóta minden?? ennyi agyatlan barmot.
  • Zombee #5
    Igen, nem Dexter stílusban, de az bárgyú is, nem csak okádék.
  • xido #4
    Én mindig nagyobb kihívásnak találtam egy eleve rajzfilmes karaktert élőben megformálni..szép dolog,hogy fejlődik a grafika közel 100 év alatt,de úgy könnyű,hogy mindenféle effekt és látvány technikája alapból adott és "csa" rajzolni kell..

    Mellesleg ha jól rémlik,az új Sandlerék által szinkronizált rajzfilm is Tartakowsky és nem a Dexter/Samurai Jack módon rajzolták
  • Zombee #3
    Rajzfilm/animációs amúgy mióta nem kihívás?
  • Zombee #2
    A Dexter laboratóriuma nekem nem túl jó ajánló, mérhetetlenül bárgyú, fos rajzfilm, a rajzok is degeneráltak. És sajnos egy csomó ilyen rajzfilm készül tévére manapság, ami stílusában a Dextert utánozza.

    Hosszú évek óta egy igazán jó, eredeti animációs film készült, a Rango.
  • xido #1
    Aranyos volt a Robinos verzió..rajzfilmet nagyon nem kunszt csinálni,tessék élőszereplőset,az a kihívás..