Szekeres Viktor

Zsinórban 13-adjára legjobb a Pixar

A Pixar úgy tűnik, hogy sikeresen fogja feledtetni tavalyi kisiklását, hiszen a Verdák 2-vel ellentétben a Merida, a bátor jó kritikákat kap, vagyis sikeresebb lehet, mint a hasonlóan nyitó elődje.

Ismét sikerült a Pixarnak, a stúdiónak zsinórban a 13. filmje nyit az első helyen az amerikai hétvégi toplistákon. Ez pedig már csak azért is szép teljesítmény volt, mert az Amerikában pénteken bemutatott Merida, a bátor (Brave) az animációs stúdió tizenharmadik filmje volt. A pénteki becslések alapján a szívhez szóló anya-lánya történet 24,5 millió dollár bevételt hozott, mely nagyjából 66 milliós nyitóhétvégének feleltethető meg. Ez még a Madagaszkár harmadik részének 60 milliós kezdését is lepipálja, ami jelzi, hogy a nagyon nőinek tűnő sztori nem csak a nőket vonzotta.


Persze a nyitánynak az is jót tett, hogy a filmet Pixar-rekordnak számító 4 164 moziban kezdték el játszani, s ezekből 2 790-ben 3D-s előadások is voltak, bár egyelőre azt még nem tudni, hogy az összbevételből mekkora a 3D-s részesedés. Ez a jó kezdés azt is jelenti, hogy a tavalyi Verdák 2 minden bizonnyal csak kisiklás volt. Hiába hozta ugyanis a film minden idők legnagyobb merchandising bevételét, Amerikában minden idők legkevésbé nézett Pixar-mozija lett, megszakította a cég kilenc filmen át tartó 200 milliós bevételi sorozatot, s az előző 11 filmmel ellentétben még Oscar-jelölést sem kapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csabipapo #7
    Nekem tetszett a John Carter is ,nem volt azzal a filmmel semmi baj,de biztos,hogy könyvben sokkal jobb volt.
    Ezt a Brave-t is csak azért fogom megnézni,mert a Pixar nagyon ritkán hibázik, meglehet kövezni,de szerintem a Fel-t eléggé túlértékelték,de azt is láttam,mert a Pixar neve egyet jelent a minőséggel.
  • zetortraktor #6
    És arra mondja, hogy borzasztó. Mi a baj?
  • Béka Benő #5
    Ez csak az előzeteshez készült szinkron te agyas !
  • jackoneill90 #4
    Borzasztó magyar szinkron. De attól még megnézem majd.
  • zetortraktor #3
    Attól még a tinifiúk sokkal kisebb százalékban fognak elmenni egy hercegnős mesére, mint egy robotosra. Itt 57%-43% volt az aránya, ami azért nem meglepő.
  • xido #2
    Olyan nincs egy rajzfilmben,hogy nagyon női...az,hogy Pixar,ma már kemény névjegy és látatlan bizalmat eredményez.
  • IMYke2.0.0.0 #1
    Brave: várom, nézem - kíváncsi vagyok rá :)