Szekeres Viktor

Így készülnek a The Walking Dead vizuális effektjei

A második évad előtt már láthattunk egy hasonló videót, de most szóbeli segítséget is kapunk a The Walking Deadben alkalmazott vizuális trükkökről, melyek akkor igazán jók, ha eddig nem tűntek fel senkinek.

Tanulságos és érdekes videó került fel az AMC csatorna YouTube-oldalára, melyben Victor Scalese a The Walking Dead című zombis sorozat vizuális trükkökkel foglalkozó csapat vezetője mesél arról, hogy milyen effekteket alkalmaztak a második évadban, főleg a fináléban. A videó nagy részében arról van szó, hogyan alkalmazzák a számítógép által generált zombikat, melyeket szükség van, hiába készítene a maszkmesterek rengeteg statisztának is "zombijelmezt".


Arról is lehull a lepel, hogy az effektekért felelős Stargate Studios melyik jelenetben használt fel egy korábbi snittben alkalmazott részletet, illetve a finálé zárópillanataiban használt 3D-s grafikáról is ejt pár szó, elmeséli, hogy meddig látunk valóságos képet, s honnan vették át az uralmat a számítógéppel generáltak. (A börtön természetesen már rajzolt volt.)

Mint arról már korábban szó volt a sorozat ősszel tér vissza a képernyőkre a 3. szezonnal, egyelőre ugyan még nincs meg a premier pontos időpontja, de az már biztosra vehető, hogy az 1. évados hat, és a második évados 13 rész után ezúttal 16 epizódot fognak forgatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!