Szekeres Viktor

Meglepő bukás borzolta Hollywood idegeit

Hollywood úgy gondolta, hogy elég egy gigantikus színpadi siker és pár, marketing célokra nagyszerűen használt rockszám, s a közönség tódulni fog a Mindörökké rock premierjére. Nem így lett.

Hiába a Broadway-siker, a remek dalok és a sztárparádé, valamint a mellékszerepben brillírozó Tom Cruise, Amerikában csúnyán leszerepelt a pénteken bemutatott Mindörökké rock! (Rock of Ages), mely nálunk csütörtöktől lesz megtekinthető. A 75 millió dollárból készült film csak a harmadik helyet szerezte meg a hétvégi amerikai mozis toplistán, s tette mindezt 14,3 millió dolláros bevétellel, mely még a legpesszimistább előzetes becsléseket is alulmúlta.


A gyenge start annak ellenére meglepő, hogy Amerikában az ugyancsak eredeti popszámokat felhasználva, színpadon hatalmas sikert arató Mamma Mia! mozis feldolgozása nem lett olyan gigantikus siker, mint Európában vagy Magyarországon. Az Abbás musical 2008-ban 27,7 millió dollárral debütált, s egészen 144 millióig jutott, de mindez elhalványult a nemzetközileg összeszedett 465 milliós bevétel mellett. A Mindörökké rock gyengébb kezdésének oka lehet, hogy a fiatalok távolmaradása volt, hiszen a nézők 74%-a a 25 éven felüliek köréből került ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Axlkenobi #6
    Szerintem a színpadi sikert nem szabad ebben az esetben alapul venni. Mikor jöttek a hírek a filmmel kapcsolatban, elég sok olyan vélemény volt, hogy "ha nem az eredeti broadway szereposztás játssza, akkor már nem érdekel és nem nézem meg".

    Alighanem ez történhetett: A fiatalokat nem érdekelte, a musical rajongói pedig azért maradtak távol, mert nem a musical szereposztása látható a filmben.
  • winnie #5
    maga a musical színpadon már kegyetlen nagy siker, arra simán lehet alapozni. és a mamma mia is az volt mindenhol, a filozófia pedig ugyanaz.
  • Axlkenobi #4
    Óriási rajongója vagyok a '70-es, '80-as, '90-es évek rockzenéjének, a filmben elhangzó dalok és az eredeti előadók hatalmas kedvenceim. A musical sztoriját nem igazán ismerem, de lekaptam a filmhez összerakott soundtrack-et, amin a színészek (igen, Tom Cruise is!) nyomják és azt kell mondanom, hogy alapvetően kurva jól megállja a helyét mindegyikük.

    Mary J. Blige, Julianne Hough és Diego Boneta mondjuk képzett énekesek, de Cruise, Zeta-Jones, vagy éppen Brand is nagyon odateszik magukat. Szóval nem tudom milyen lesz maga a film, lehet nagyon jó, lehet nagyon rossz, de az tény, hogy a dalokkal nem vallanak szégyent. Nagyszerűen válogatták őket össze és a lehető legnagyobb tisztelettel bántak velük.

    Ami pedig a film "sikertelenségét" illeti: Én azon lepődtem volna meg, ha egy '80-as évekbeli, rockzenei színtér kulisszái közé helyezett musical kasszát robbant, Tom Cruise ide, vagy oda. Azért 2012-ben, a lédigagák, a fekarap és az autotune korszakában nehezen volt elképzelhető, hogy a fiatalok majd egymást taposva rohannak a moziba.
  • dresden1 #3
    Bon Jovi, Guns N' Roses, Def Leppard, Foreigner, Journey, Poison, Europe, Twisted Sister

    Leülhet.
  • Daffit #2
    A számok amik benne vannak azok tingli-tangli pop(-rock). Szánalmas próbálkozás.
  • birdo #1
    Moziban láttam a bemutatóját.... iszonyú....jah a Mamma mia is iszonyú volt...