Szekeres Viktor

Újabb közös elem a Batman és a készülő Superman-mozifilm között

Nemcsak a producer személye és a filmek hangneme fog megegyezni, hanem még a zeneszerzője is azonos lesz az új Batmannek, illetve Supermannek.

Mint az ismeretes a Zack Snyder által rendezett Superman-film, a Man of Steel egyik producerének az "újkori" Batman-filmek rendezőjét, Christopher Nolant kérték fel, aki a rebootot jótanácsaival megpróbálja olyanra formálni, mint amilyen pár éve a Batman: Kezdődik! volt. A legújabb hírek szerint nemcsak Nolan lesz a közös kapocs a Batman-trilógia, valamint a Superman-reboot között, hanem a zeneszerző is, ugyanis Hans Zimmer mégiscsak elfogadta a felkérést a közreműködésre.

Sokáig ugyanis arról volt szó, hogy Zimmer nem vállalja a Supermanes munkát, ugyanis azt nyilatkozta a The Hollywood Reporternek, hogy a szíve a Denevéremberé, s nem is igazán tudná, hogy fogjon neki a Superman-film zenéjének, nem érezte, hogy egyéni hangzást tudna Clark Kent kalandjainak, ráadásul John Williams klasszikus zenéjét sem lehetne túlszárnyalni. Hálátlan feladat ide vagy oda, Zimmer tehát végül beadta a derekát, így az ő muzsikáját hallhatjuk a 2013. június 14-én bemutatásra kerülő filmben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    Mintha a Batman zenéjében is fel lehetne fedezni a régi Danny Elfman dallamokat, és a Karib-tenger kalózai 2-3. részében is az első rész zenéjét felhasználta.
  • Darth Sith #3
    John Williams alapokkal, Hans Zimmer újra értelmezéssel.. asszem ezt lehet film zenei mennyországnak nevezni :)
  • sigmavirus1 #2
    Ha benthagyják a John Williams számot akkor okés.
  • mindfreak #1
    Király. Legalább a film zenéje már biztos, hogy jó lesz!