Szekeres Viktor

Aggasztóan csökken a Prometheus iránti érdeklődés

A Prometheus Amerikában és Magyarországon is elvesztette nyitóhétvégi nézőinek több, mint a felét, ami azt jelzi, hogy a film hosszútávú kilátásai nem túl jók bevétel szempontjából.

Amerikában premierjének második hetében is az ezüstérmes pozíciót tudhatta magáénak Ridley Scott új scifije, a Prometheus, azonban a film bevételcsökkenése több mint aggasztó. A 130 millió dolláros produkció ugyanis az első hétvégi 51 millió dollár után már csak 20,7 millióra volt jó, ami majdnem 60%-os zuhanással egyenértékű. A második hely megtartása tehát csakis annak volt köszönhetően, hogy sem a Mindörökké Rock című musicalfilm, sem Adam Sandler új komédiája, az Apa ég! nem mutatkozott be túl erősen. Az amerikai toplista első helyén így továbbra is a Madagaszkár 3 tanyázik, péntektől vasárnapig 34 millió dollárral gyarapodott a film amerikai kasszája. (Az animáció bevételcsökkenése az előző hétvégéhez képest csak 43,5%-os volt.)

Érdekes, hogy a hazai közönség viselkedése szinte teljes mértékben az amerikai sorstársak viselkedését kopírozta, hiszen itthon is második helyen végzett a Prometheus, itthon is komolyabb visszaesést produkált (56%) - és itthon is a Madagaszkár 3 került a scifi elé. A Prometheust idehaza a hétvégén 28 531-en látták, míg a Madagaszkárt 66 151-en, ami azt jelentette, hogy múlt heti becslésünkkel ellentétben az animációs film mégsem pipálta le a scifi nyitányát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Béka Benő #11
    Szerintem ez a csökkenés várható volt !
  • Merces #10
    ja igazad van nem kellett volna megnéznem a trélert, akkor boldog tudatlanságban beülök a moziba mert számitok egy jó kis alienes filmre, és csak miután kifizettem a belépőt esek jól pofára......
  • Ender Wiggin #9
    Ennek ellenére nem hiszem, hogy hollywood bajban lenne anyagilag (az más kérdés, hogy minden létező új vagy régi klasszikus már rebootoltak, minden szuperhősből lett két spinoff, most pedig minden mesére vár ugyanez a sors - tehát agyilag gyakorlatilag flatline az egész mozibiznisz amerikában), mikor egy olyan zéró tehetségű szerencsétlen, mint Kristen Stewart 34 milliót tesz zsebre! A moziszínészek messze túlfizetettek. Pedig náluk már csak a modellek értéktelenebbek az emberiség számára...:-)
  • zetortraktor #8
    "Egy réteg film sosem lesz olyan nézettségű, mint egy populáris, egész családos film, vagy egy abszolút könnyed vígjáték/popcorn mozi stb.. mert más a célközönsége"

    Ilyen hülyeséget miért?

    Jó akkor a képregényes filmeket nem említem, de ha már Prometheus, akkor miért nézettebb jóval, mint egy Csatahajó vagy John Carter vagy Amerikai pite 4 vagy Tükröm tükröm vagy mint bármelyik idei komédi?. És ez csak amerika. Még nálunk is az év harmadik vagy negyedik legnézettebb filmjévé fog válni egy időre.

    Még egy rétegfilm is röhögve lehet sokkal nézettebb bármilyen pouplárisnál, ha az a réteg elmegy a filmre, a populárisat meg nem nézi meg mindenki.

    "RS is azért könnyített a film témáján és megvalósításán, mivel a stúdió populárisabb filmet akart, nem akart annyira kemény/elvont, a megszokottól radikálisan eltérő filmet, mert az lehet, hogy bukás lenne,"

    LOL? Magadnak mondasz ellen, legalább vidd végig a gondolatmenetedet.

    Ez is totális hülyeség. Kit érdekel, hogy milyen a film? Hogy könnyű vagy nehéz? A marketing, az előzetesek viszik be az embert a moziban. Trailert bárhogy összevághatsz. A te logikád alapján most éppenhogy nem kéne csökkennie a bevételeknek, ha már könnyed lett a megvalósítás. A bevételek esnek, tehát nem a tömegeket célozta meg a megvalósítás.

    Ilyeneket írni, amikor az olyan bárgyú, lebutított filmek, mint a Csatahajó megbuktak? Talán épp azért, mert bárgyúak.
  • Darth Sith #7
    valljuk be, hogy a scifi, horror és ezek valamilyen keveréke pl. az alien, prometheus stb.. viszonylag réteg filmek. Lehet, hogy anno sokan látták, de ha megkérdeznél az utcán 20 embert, hogy ki az a Ripley, vagy mi az az alien, alig 1-2 ember lenne, aki tudna rá normális választ adni. Látványos lett, meg minden, de az emberek nagyrésze nem vevő az R kategos filmekre, meg a scifire, pláne nem ezek vegyítésére, eltekintve azoktól a szubjektív megítélésektől, hogy kinek tetszett és kinek nem, mert mindkét tábor elég nagy, de megnézték.
    Egy réteg film sosem lesz olyan nézettségű, mint egy populáris, egész családos film, vagy egy abszolút könnyed vígjáték/popcorn mozi stb.. mert más a célközönsége. RS is azért könnyített a film témáján és megvalósításán, mivel a stúdió populárisabb filmet akart, nem akart annyira kemény/elvont, a megszokottól radikálisan eltérő filmet, mert az lehet, hogy bukás lenne, attól függetlenül, hogy egy szűk réteg meg istenítené. Stúdiónak pénz kell, innentől kezdve ismerjük a dolgok menetét.
  • sandor8206 #6
    ja tök valószínű, hogy a gyerekes családok tehetnek róla, hogy inkább beültették a gyerekeket egy animációs filmre, mint inkább egy R kategóriás sci-fire ami még "szar" is
  • birdo #5
    álj... )))
    Az aki nem látta... két hete...az a mostani hétvégét a Múzeumok éjszakáján töltötte....és a mostani hétvégére tervezi a megnézését...
    Tehát a Pestieknek adjunk még egy kis időt ))
  • YMan #4
    Talán nem kellett volna szétspoilerezni a bemutató trailerben a filmet, és akkor érdekesebb is lehetett volna.
  • zetortraktor #3
    Ja. A Madagaszkár 2 az elmúlt pár év egyik legnézettebb filmje volt itthon. 450 ezren látták csak moziban. És te meg a 40 ezeres nézettségű Comedy Centralt hozod fel? A második részt 130 ezren látták 4 nap alatt. Ezt 66 ezren. Elég durván csökkent az érdeklődés.
  • Karez #2
    Azok a szemét pingvinek tehetnek róla...
    Ha nem menne a Comedy Central-on a Madgaszkár Pingvinjei a kutya nem nézné már meg a 3. Madgaszkár filmet. SZERINTEM!