Szekeres Viktor

Feldolgozás-specialista készíti az új 1984 történetét

Vannak forgatókönyvírók, akik szinte csak feldolgozásokon dolgoznak. Ilyen fogja készíteni az új 1984 szkriptjét, amely persze nem remake lesz, hanem regényadaptáció.

A Deadline értesülései szerint az Imagine Entertainment Noah Oppenheim forgatókönyvírót bízta meg azzal, hogy írja meg George Orwelll 1984 című regényének új mozis adaptációját. Az 1948-ban megjelent klasszikus scifi egy jövőbeli világról, Óceániáról szól, ahol sem egyén szabadsága, sem magánélet nem létezik, mindent a Nagy testvér irányít és felügyel. Oppenheim azért is érdekes választás a feladatra, mert kezdő forgatókönyvíróként eddig is csak feldolgozásokon dolgozott, az Instant dohány, valamint a Háborús játékok remake-jén.

A diktatórikus disztópiában játszódó történetet vászonra alkalmazását producerként Shepard Fairey, a Barack Obama-féle ikonikus Remény-plakátok megalkotója is segíteni fogja. Orwell könyvéből egyébként 1984-ben már készült egy adaptáció, azt Michael Radford rendezte, főszereplője pedig John Hurt volt. A film jól sikerült, azonban a szakma nem ismerte el túlságosan, az Oscar-jelölések is messze elkerülték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yany #2
    E q u i l i b r i u m
  • god25 #1
    Akár kötelező olvasmány is lehetne. A mai fiataloknak fogalmuk sincs ki Orwell vagy mit jelent ha azt mondjuk, hogy Orwelli-idők.