Szekeres Viktor

Két részben dolgozzák fel Stephen King legjobb könyvét

Újabb Stephen King-adaptáció került célegyenesben. Az "Az" ráadásul jelen tervek szerint 4-5 órás lesz, így a gyártó stúdió ketté választva fogja bemutatni a multiplexekben.

Kifejezetten érdekel és bizalomgerjesztő hír látott napvilágot a The Hollywood Reporter hasábjain: a Stephen King-féle "Az" (It) tervezett adaptációja el fog készülni, mivel a Warner Bros. zöld utat adott a projektnek, s úgy tűnik, hogy összecsapva sem lesz, mert a stúdió úgy döntött, hogy két részben engedi moziba a filmet. Ugyancsak a tervek komolyságára utal, hogy már rendezője is van a filmnek, aki nem más, mint a legutóbb a remek Jane Eyre-adaptációt készítő Cary Fukunaga, akinek korábbról még a remek Sin nombre is a nevéhez fűződik.

King 1138 oldalas, 1986-ban megjelent regényéből már készült 1990-ben egy adaptáció, ám az mindössze tévés minisorozat volt. Az "Az" egyébként a sokadik bejelentett King-film az elmúlt egy évből, hiszen Hollywood többek között a Végítélet és a Setét torony több részes adaptációján is dolgozik, de pár napja bejelentették A tízórai emberek című novella megfilmesítését is, plusz a Búra alatt című viszonylag friss regényből lehet, hogy tévésorozat lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sad1976 #8
    ja a Rossz hely az tényleg nagyon jó. megérne egy filmet.főleg az a rész a kedvencem amikor valami idegen bolygóra teleportálnak véletlenül. a gyémánt bányász biorobot pókok közzé. meg az a beltenyészet família.hermafrodita anya és apa egyben..... King felsírt amikor olvasta..hogy ez nekem nem jutott eszembe..
  • TomaSirco #7
    Minek olvasod, ha nem élvezed? Mazochista vagy? Köszönjük az értelmes hozzászólásodat!
  • god25 #6
    Rengeteg könyvét olvastam, de szerintem sokkal jobb író nála Dean R. Koontz. Főleg a "rossz hely" című. Nem tudom, h miért nem az ő könyveit filmesítik meg. King könyveit csak gyorsolvasással lehet élvezni.
  • donceleger #5
    Végül is a horrornak ez lenne a lényege, vagyis nálad akkor betalált.

    Ez az egyik kedvencem. Jöhet!
    Ám nem úgy volt pár éve, hogy már meg is filmesítették? Mintha rémlene valami, igaz kerestem is neten de nem találtam semmit! Lehet megálmodtam a jövőt! :)
  • Béka Benő #4
    Már megint Tim Curry fogja ijesztgetni a gyerkőcöket ?
  • Broafka #3
    jaj neee, csak ne ezt! :(
    gyűlölöm a bohócokat, én félek tőlük. Szerintem ijesztőek. Amikor én ezt a filmet (a régit) először láttam, nem is bírtam végig nézni, sokáig rosszakat is álmodtam :( szörnyű
  • Pretorian #2
    Valamikor 2000-2001-ben olvastam a regényt. A kedvenc King-regényem azóta is a Halálos Árnyék mellett. Sajnos belenéztem a '90-es filmbe is nem sokkal később VHS-en. Bár ne tettem volna.
    Kíváncsi vagyok mennyi jönne át egy modern filmfeldolgozásban a regényben jelen lévő lovecrafti gonoszból.
  • IMYke2.0.0.0 #1
    Stephen King filmesítések jöhetnek ezerrel! Minőségi rendezésben, persze!